Το γραφείο τύπου της Στρατιωτικής Βιομηχανικής Εταιρείας (VPK), που έχει έδρα στην Μόσχα, ανακοίνωσε στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS ότι σύντομα το 8Χ8 τεθωρακισμένο όχημα Bumerang θα ξεκινήσει τις κρατικές δοκιμές: “Σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα προχωρήσουμε στις κρατικές δοκιμές το Καλοκαίρι του 2020”. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας είναι υπό παραγωγή παρτίδα οχημάτων.

Οι αρχικές δοκιμές αρκετών εκδόσεων του Bumerang -του τεθωρακισμένου οχήματος μεταφοράς προσωπικού (ΤΟΜΠ) BTR-7829 K-16 και του τεθωρακισμένου οχήματος μάχης (ΤΟΜΑ)

K-17 – ολοκληρώθηκαν νωρίτερα το 2019, όπως μετέδωσε το TASS την 3η Δεκεμβρίου, επικαλούμενο τον διευθύνων σύμβουλο της Στρατιωτικής Βιομηχανικής Εταιρείας (VPK), Αλεξάντερ Κράσοβιτσκι. Τόνισε οτι τα πρωτότυπα οχήματα πληρούν τις απαιτούμενες τεχνικές προδιαγραφές. Η ολοκλήρωση των προκαταρκτικών δοκιμών στρώνει τον δρόμο για την είσοδο στις κρατικές δοκιμές το επόμενο καλοκαίρι. Εφόσον τα αποτελέσματα είναι ικανοποιητικά, στην συνεχεία τα οχήματα θα πρέπει να είναι έτοιμα να ξεκινήσουν την μαζική παραγωγή για να εισέλθουν στον ρωσικό Στρατό.

Το Bumerang είναι ένα 8Χ8 τεθωρακισμένο όχημα νέας εξέλιξης που αναπτύχθηκε από την ρωσική αμυντική βιομηχανία για να αντικαταστήσει την οικογένεια των παλιών BTR που χρησιμοποιούνται απο τις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις. Κατά την διεθνή αμυντική έκθεση εξοπλισμών RAE 2013 στο Νίζνι Ταγκίλ, το όχημα παρουσιάστηκε αποκλειστικά στον πρωθυπουργό της Ρωσίας. Αποκαλύφθηκε στο ευρύ κοινό στην Παρέλαση της Νίκης του 2015.

Απόδοση/Μετάφραση απο το TASS.com για την Προέλαση.

Αρέσει σε %d bloggers: