Η κορβέτα πυραύλων Ινγκουσετία έργου 21631 κλάσης Buyan-M του ρωσικού Ναυτικού ολοκλήρωσε με επιτυχία τις κρατικές δοκιμές, όπως ανακοίνωσε το γραφείο ενημέρωσης του ρωσικού υπουργείου άμυνας την 25η Δεκεμβρίου 2019.

“Κατά τις κρατικές δοκιμές στην Μαύρη Θάλασσα, οι ναύτες εκτέλεσαν βολές των συστημάτων πυροβολικού του πλοίου κατά ναυτικών, εναέριων και παράκτιων στόχων και εκτέλεσαν δοκιμαστική εκτόξευση εικονικού πυραύλου Kalibr (νατοϊκή ονομασία: SS-N-27 Sizzler)”, ανακοίνωσε το γραφείο ενημέρωσης.

“Κατά τη διάρκεια των δοκιμών δεν παρουσιάστηκαν δυσλειτουργίες στη λειτουργία των ναυτικών όπλων”, πρόσθεσε το γραφείο.

Οι εργασίες εκτελεστήκαν με σκοπό να ελεγχθεί η λειτουργία του προωστήριου σκεύους, το κιβώτιο πηδαλιουχίας, οι βοηθητικοί μηχανισμοί, τα μέσα επικοινωνίας και πλοήγησης και άλλα νηόφερτα συστήματα, όπως επίσης και η πλοϊμότητα, η ικανότητα ελέγχου, οι ικανότητες ευστάθειας και ακινητοποίησης σε διάφορες καταστάσεις.

Όλα τα συστήματα, μηχανισμοί και όπλα παρουσίασαν όλες τις εγγενείς ικανότητες τους. Η τελετή ανύψωσης σημαίας έχει προγραμματιστεί στα τέλη Δεκεμβρίου. Τότε, το πλοίο θα ενταχθεί επισήμως στην υπηρεσία του Στόλου Μαύρης Θάλασσας.

Η κλάση Buyan, με ρωσικές ονομασίες έργο 21360 Buyan και έργο 21361 Buyan-M, είναι σειρά κορβετών (“Μικρά πλοία πυροβόλων και πυραύλων” σύμφωνα με την ρωσική κατηγοριοποίηση) που αναπτύχθηκαν για το ρωσικό Ναυτικό από το γραφείο μελετών Ζελενόντολσκ.

Η 900 τόνων κλάση Buyam-M έργου 21361 είναι η επιμηκυμένη έκδοση της κανονιοφόρου κλάσης Buyan των 500 τόνων. Η Buyan-M διαθέτει μεγαλύτερο φορτίο και πιο εξελιγμένα όπλα συμπεριλαμβανομένων πυραυλικών συστημάτων τελευταίας λέξης. Το 74 μέτρων πλοίο προορίζεται για την εκτέλεση αντιπλοϊκών πολεμικών αποστολών (AsuW) με δευτερεύουσες αντιαεροπορικές ικανότητες χάρις στους τέσσερις πυραύλους επιφανείας-αέρος Igla-1M (SAM).

Τα οπλικά συστήματα της Buyan-M περιλαμβάνουν ένα πυροβόλο A-190 των 100 χλστ, δύο αντιαεροπορικά πυροβόλα AK-630M, οχτώ αντιπλοικούς πυραύλους Club-S Kalibr και τέσσερις SAM Igla-1M τοποθετημένους στον εκτοξευτή 3M47 Gibka. Εκτός από αυτά, τα πλοία είναι εξοπλισμένα με διάφορα πολυβόλα των 14,5 και 7,62 χλστ.

 

Απόδοση/Μετάφραση από το navyrecognition.com για την Προέλαση.

Αρέσει σε %d bloggers: