Οι ιερείς δεν πρέπει να καθαγιάζουν τα όπλα μαζικής καταστροφής, δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής του Πατριαρχείου Μόσχας Επίσκοπος Ζελενογκράντ Σάββα (Τουτουνοφ). Έγραψε σχετικά με αυτό στον λογαριασμό του, Cogito Ergo Sum, στο Telegram.

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία (ΡΟΕ) ολοκλήρωσε τις εργασίες του προσχεδίου με τίτλο «Πρακτικές για τον καθαγιασμό των όπλων στην Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία», το οποίο συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Συμβουλίου της διεπιτροπής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας για τον Εκκλησιαστικό Νόμο, η οποία έλαβε χώρα την 20η Ιουνίου.

Σύμφωνα με το Συμβούλιο, στο πλαίσιο των παραδόσεων της Εκκλησίας, η ευλογία να πραγματοποιείται για τους εν ενεργεία Στρατιώτες και την άμυνα της Πατρίδας, όπως εν προκειμένω, να καθαγιάζεται και ο ατομικός οπλισμός τους.

«Στο Συμβούλιο σχετικά με την συνέχιση του καθαγιασμού του ατομικού οπλισμού, επειδή, ακριβώς, σχετίζεται με αυτούς που δέχονται την ευλογία. Για αυτόν τον λόγο, τα όπλα μαζικής καταστροφής, και ειδικότερα, όχι ο ατομικός οπλισμός, δεν πρέπει να καθαγιάζονται», έγραψε ο Τουτουνοφ.

Ο Επίσκοπος επεσήμανε ότι αυτή η θέση του Συμβουλίου είναι αντίθετη με την πρακτική των τελευταίων ετών. Επίσης τόνισε ότι «αυτή είναι η άποψη των μελών του Συμβουλίου και δεν είναι επίσημη θέση».

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της πατριαρχικής επιτροπής οικογενειακών θεμάτων, προστασίας της μητρότητας και της παιδικής ηλικίας, Πρωτοπρεσβύτερος Ντιμίτρι (Σμιρνόφ), αποκάλεσε τον σύγχρονο Στρατό ως θέρετρο και εγκωμίασε τους γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους να υπηρετήσουν την χώρα. Επίσης, δήλωσε ότι στον Στρατό δεν υπάρχουν καψώνια και η θητεία διαρκεί «σαν μια αστραπή».

Απόδοση/Μετάφραση απο το ria.ru για την Προέλαση.

Αρέσει σε %d bloggers: