Την τελευταία εβδομάδα, μια μονάδα Eιδικών Δυνάμεων της ρωσικής Αστυνομίας παρουσίασε τις ικανότητες ανάσχεσης πλήθους σε μαθητές δημοτικού σχολείου στην Κεντρική Ρωσία, πυροδοτώντας την οργή των γονέων, όπως μετέδωσε τοπικός τηλεοπτικός σταθμός.

Φρουροί φύλαξης φυλακών φορώντας κράνη και κρατώντας ασπίδες έδειξαν σε μαθητές δημοτικού πώς να ανασχέσουν έναν εικονικό εχθρό μέσα σε μια σχολική αίθουσα στην πόλη Ζλατούστ της περιφέρειας Τσελιάμπινσκ, όπως φαίνεται σε απόσπασμα ειδήσεων του τοπικού τηλεοπτικού σταθμού Zlat-TV. Σύμφωνα με δημοσιεύματα οι περισσότεροι γονείς των παιδιών δεν είχαν ενημερωθεί νωρίτερα για την επίδειξη και κατέκλυσαν το σχολείο αφότου είδαν τις ειδήσεις στην τηλεόραση.

Κατά τη διάρκεια της επίδειξης, ο αρχηγός της μονάδας φαίνεται να διατάσσει τους υφιστάμενους του να δείξουν στα συγκεντρωμένα παιδιά του δημοτικού πώς να χτυπάνε από διάφορες θέσεις, καθώς ένα πανό που έγραφε «Η ζωή για την Πατρίδα, τιμή σε κανέναν!» φαίνεται στον τοίχο.

Οι επικριτές έχουν κατονομάσει τις παρόμοιες επιδείξεις της αστυνομίας στους νέους Ρώσους ως μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού των αρχών για τη δημιουργία μιας πιστής βάσης μελλοντικών ψηφοφόρων.

«Πιστεύω ότι οι επιδείξεις σωματικής δύναμης κατά των πολιτών δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να εμφυτεύσουν τον πατριωτισμό και την αγάπη για την Πατρίδα», έγραψε η τοπική βουλευτής Όλγκα Μουχομετιάροβα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Δευτέρα.

Το γραφείο Δημάρχου της Ζλατούστ κάλεσε τον διευθυντή του σχολείου για να εξακριβώσει τις συνθήκες της επίδειξης, όπως μετέδωσε ο ρωσικός ιστόποτος Podyom μετά την μετάδοση τμημάτων του βίντεο της επίδειξης από εθνικά μέσα ενημέρωσης.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, μονάδες της Αστυνομίας της Δημοκρατίας του Ταταρστάν έβαλαν μαθητές του Δημοτικού να προσομοιώσουν τους διαδηλωτές σε μια επίδειξη τακτικής ανάσχεσης πλήθους. Η αστυνομία δήλωσε ότι εξετάζει το περιστατικό, το οποίο βιντεοσκοπήθηκε την προηγούμενη Παρασκευή.

«Ολόκληρη η χώρα συζητάει στο πως η Αστυνομία του Ταταρστάν εξασκήθηκε στις τακτικές ανάσχεσης πλήθους με παιδιά του δημοτικού σχολείου», έγραψε η Μουχομετιαροβα.

«Η περιφέρεια μας έχει επίσης διαφοροποιηθεί», πρόσθεσε.

Απόδοση/Μετάφραση απο το themoscowtimes.com για την Προέλαση.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: