Τα ρωσικά τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού (ΤΟΜΠ) BTR-82 που αναβαθμίστηκαν στο επίπεδο BTR-82AT θα λάβουν προστασία από τα βλήματα και τα πυρομαχικά κοίλου γεμίσματος, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Στρατιωτικής Βιομηχανικής Εταιρείας (τον κατασκευαστή των ΤΟΜΠ) Αλεξάντερ Κρασοβίτσκι, την Παρασκευή στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.

“Σήμερα διαθέτουμε δύο εξίσου σημαντικές καινοτομίες στο BTR-82AT: το θερμικό σκοπευτικό το οποίο μόλις ολοκλήρωσε τις δοκιμές και την θωράκιση τύπου γρίλιας (slat armor) που αυξάνει ελαφρώς το βάρος του ΤΟΜΠ”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αναβαθμισμένο BTR-82AT.

Αυτήν την στιγμή το αναβαθμισμένο όχημα διέρχεται δοκιμές, δήλωσε. “Πραγματοποιούμε δοκιμές. Έχουμε βελτιώσει την υφιστάμενη έκδοση BTR-82A και την εξοπλίσαμε με θερμικό σκοπευτικό και τώρα την νύχτα το όχημα λειτουργεί πολύ πιο αποτελεσματικά. Επίσης, το ΤΟΜΠ εξοπλίστηκε με ειδικές επιφάνειες για την αντιμετώπιση των πυραυλο-ωθούμενων βομβιδων”, εξήγησε ο Κρασοβίτσκι.

Η ρωσική Στρατιωτική Βιομηχανική Εταιρεία εκπλήρωσε το σχέδιο αμυντικών προμηθειών νωρίτερα απο το πρόγραμμα ήδη κατά τέσσερα χρόνια, πρόσθεσε ο επικεφαλής της εταιρείας.

“Ελπίζουμε ότι φέτος θα κάνουμε το ίδιο, ασχέτως πόσο δύσκολο είναι αυτό για εμάς”, επεσήμανε ο Κρασοβιτσκι.

Το BTR-82AT είναι μια τροποποίηση του ΤΟΜΠ BTR-82A με πακέτο επιπρόσθετης θωράκισης γρίλιας, συνδυασμένο δικάναλο θερμικό σκοπευτικό και τον αντιαρματικό καθοδηγούμενο πύραυλο Kornet εντός του διαμερίσματος προσωπικού. Το αναβαθμισμένο ΤΟΜΠ αποκαλύφθηκε στο κοινό κατά την αμυντική έκθεση Army-2019.

Απόδοση/Μετάφραση απο το TASS.com για την Προέλαση.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: