Η σουηδική εταιρεία SAAB υπέγραψε σύμβαση προμήθειας με το βελγικό υπουργείο άμυνας (Υπ.Αμ.) για την παράδοση εκπαιδευτικών συστημάτων στον βελγικό Στρατό. Η αξία της παραγγελιάς είναι περίπου €15 εκατομμυρίων και οι παραδόσεις θα λάβουν χώρα το 2021.

Η σύμβαση περιλαμβάνει ένα πλήρες κέντρο εκπαίδευσης με εξομοιωτές Πεζικού, εξομοιωτές αντιαρματικών, συστήματα οχημάτων και συστήματα επικοινωνιών για τον ελέγχο, παρατήρηση και συλλογή εκπαιδευτικών στοιχείων ώστε να καταστεί δυνατή η λεπτομερής ανάλυση των ασκήσεων. Η σύμβαση υποστήριξης θα συζητηθεί αργότερα ξεχωριστά.

Μια από τις απαιτήσεις ήταν η διαλειτουργικότητα με το NATO, και με τα εκπαιδευτικά σύστημα της SAAB το Βέλγιο θα μπορεί να συμμετέχει σε πολυεθνικές ασκήσεις.

“Αυτό σημαίνει ότι το Βέλγιο θα μοιράζεται τα ίδια πρότυπα με τα μέλη της κοινότητας Interoperability User Community -IUC. Ως εκ τούτου, μπορούν να λάβουν μέρος σε πολυεθνικές ασκήσεις μαζί, μεταξύ άλλων, με τις Ολλανδία, Πολωνία, Γερμανία, Αυστρία, Σουηδία, Νορβηγία, Φινλανδία και Ηνωμένο Βασίλειο και την 7η Διοίκηση Πολυεθνικής Εκπαίδευσης του Στρατού των ΗΠΑ”, δήλωσε η Οσα Θιεγκστριόμ επικεφαλής της επιχειρηματικής μονάδας Εκπαίδευση και Εξομοίωση της SAAB.

“Ο βελγικός Στρατός χρησιμοποιούσε τα εκπαιδευτικά συστήματα μας τα τελευταία τέσσερα χρόνια και έχει δει καθαρά τα οφέλη της ρεαλιστικής εκπαίδευσης. Αυτή η παραγγελία ενισχύει την θέση μας ως ένας από τους ηγετικούς προμηθευτές παγκοσμίως στην στρατιωτική εκπαίδευση μάχης”, δήλωσε ο Χένρικ Βασαλο, επικεφαλής της μονάδας χωρών Γαλλίας και Μπενελούξ της SAAB.

Αρέσει σε %d bloggers: