Συνεργαζόμενοι στενά, ο όμιλος ναυπηγείων Damen, το μεξικανικό Ναυτικό, υπεργολάβοι και προμηθευτές ολοκλήρωσαν με επιτυχία τις εν πλω δοκιμές της φρεγάτας του μεξικανικού Ναυτικού, κλάσης POLA, ARM Ρεφορμαδόρ. Το πρόγραμμα των εν πλω δοκιμών ήταν εξαντλητικό, περιελάμβανε δοκιμές στην πλατφόρμα και τα συστήματα μάχης επιπρόσθετα με την εκπαίδευση του πληρώματος του μεξικανικού Ναυτικού.

Η φρεγάτα ARM Ρεφορμαδόρ είναι το πιο πρόσφατο δείγμα του πως η Damen υλοποιεί τις συνεργασίες με τα Ναυτικά σε όλον τον κόσμο ώστε να κατασκευάσει πλοία στα τοπικά ναυπηγεία. Με αυτόν τον τρόπο, η ολλανδική ναυπηγική βιομηχανία χρησιμοποιεί την σημαντική ποσότητα εμπειρίας και τεχνογνωσίας της για να κατασκευάσει τεχνολογικά εξελιγμένα πλοία στα ναυπηγεία των πελατών της ή σε ανεξάρτητα ναυπηγεία.

Κατά την τελευταία δεκαετία η Damen δημιούργησε μια ισχυρή σχέση με το μεξικανικό Ναυτικό. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την κατασκευή και παράδοση περισσότερων απο δέκα πλοίων διαφόρων σχεδιάσεων. Η Damen έχει επίσης εργαστεί στενά με ναυπηγεία όπως το ναυπηγείο ASTIMAR 20 στην Σαλίνα Κρουζ, στο Μεξικό, όπου κατασκευάστηκε η ARM Ρεφορμαδόρ.

Η μήκους 107 μέτρων κλάσης POLA φρεγάτα ARM Ρεφορμαδόρ είναι το μεξικανικό αντίστοιχο της φρεγάτας Damen SIGMA 10514. Ενα σημαντικό στοιχείο είναι οτι η ARM Ρεφορμαδόρ αντιπροσωπεύει την δέκατη φορά που η Damen κατασκεύασε μια φρεγάτα SIGMA. Η εφαρμογές αυτού είναι σαφείς: Το πλοίο το οποίο κατασκευάστηκε για το μεξικανικό Ναυτικό είναι μια αποδεδειγμένη σχεδίαση που επωφελείται απο τον πλούτο γνώσεων που κατέχει η ολλανδική ναυπηγική βιομηχανία. Σε αυτήν περιλαμβάνονται παγκοσμίου φήμης ερευνητικά ινστιτούτα και ένας αποκλειστικός ναυτικός συνεργατικός σχηματισμός ειδικευμένων διεθνών  προμηθευτών όπλων η Thales.

Βίντεο: Μεξικανικά Northrop F-5E Tiger II εκτελούν προσομοιωμένη προσβολή στην φρεγάτα ARM Ρεφορμαδόρ κατά τις εν πλω δοκιμές.

Πηγή: damen.com

Αρέσει σε %d bloggers: