Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (ΛΕΣ) ανακοίνωσε την 13η Σεπτεμβρίου ότι ένας από τους ανώτερους Διοικητές του δολοφονήθηκε σε επίθεση τουρκικού οπλισμένου εναέριου ανεπάνδρωτου οχήματος (UCAV).

H αεροπορική επίθεση στοίχισε την ζωή του Συνταγματάρχη Αμπντούλ Ουαχαμπ αλ-Μαρκι, Διοικητή της 9ης Ταξιαρχίας Ταρχούνα, μαζί με τους δυο συμπολεμιστές του Λοχαγό Μοσέν αλ-Κανι και Στρατιώτη Αμπντούλ-Αζιμ αλ-Κανι.

“Σκοτωθήκαν σήμερα, Παρασκευή… Ως αποτέλεσμα επίθεσης τουρκικού ντρόουν νοτίως της πρωτεύουσας, Τρίπολη”, γνωστοποίησε ο ΛΕΣ στην επίσημη ανακοίνωση του.

Κάποιες πηγές ισχυρίστηκαν οτι η αεροπορική επίθεση είχε ως στόχο τα αρχηγεία, όπου ο Συνταγματάρχης αλ-Μαρκι και οι δυο συμπολεμιστές του βρισκόντουσαν, ενώ άλλοι λένε οτι χτυπήθηκε το αυτοκίνητο του Διοικητή.

Μια μέρα νωρίτερα, ο ΛΕΣ απέκρουσε επίθεση στην αεροπορική βάση αλ-Τζούφρα στην κεντρική Λιβύη. Δυνάμεις προσκείμενες στην Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) σχεδίαζαν να καταλάβουν την βάση με την υποστήριξη τουρκικών οπλισμένων UAV.

Η αποτυχημένη επίθεση και η δολοφονία του Συνταγματάρχη αλ-Μαρκι δείχνει οτι οι σύμμαχοι της ΚΕΕ, κυρίως οι Τουρκία και Κατάρ, συνεργάζονται για να αυξήσουν την πίεση προς τον ΛΕΣ.

Απόδοση/Μετάφραση απο το southfront.org για την Προέλαση.

Αρέσει σε %d bloggers: