«Με πρόταση του υπουργείου Άμυνας, στη σημερινή συνεδρίαση, η κυβέρνηση εξέτασε και αποδέχθηκε την πρωτοβουλία για τη διεξαγωγή στρατιωτικής άσκησης με την ονομασία «Αποφασιστικό χτύπημα», του Στρατού και της Ευρωπαϊκής Διοίκησης των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων (US EUCOM), στην οποία θα συμμετάσχουν ξένα στρατεύματα στο έδαφος της χώρας μας», σημειώνει το MakFax.

Έτσι, η κυβέρνηση ενέκρινε την είσοδο και παραμονή μελών ξένων Ενόπλων Δυνάμεων στην επικράτεια του κράτους με σκοπό την διεξαγωγή της άσκησης «Αποφασιστικό Χτύπημα», που θα πραγματοποιηθεί σε διάφορες φάσεις από τις 20 Μαΐου έως τις 15 Ιουλίου.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι θα συμμετέχουν στην άσκηση 2000 στρατιώτες της χώρας, 2000 Αμερικανοί στρατιώτες και 400 μηχανοκίνητα οχήματα, 25 μέλη των ενόπλων δυνάμεων της Δημοκρατίας της Αλβανίας με 10 μηχανοκίνητα οχήματα, 25 μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας με 10 οχήματα, 25 μέλη  των ενόπλων δυνάμεων της Λιθουανίας και 100 μέλη του στρατού του Μαυροβουνίου με 20 οχήματα.

Η άσκηση όπως διευκρινίζεται αποσκοπεί στην εμπέδωση της διαλειτουργικότητας των μελών των Ενόπλων Δυνάμεων των συμμετεχουσών χωρών του ΝΑΤΟ.

Πηγή: echedoros-a.gr

Αρέσει σε %d bloggers: