Η Νότια Κορέα ολοκλήρωσε την εξέλιξη ενός αυτοκινούμενου συστήματος όλμου 120 χλστ που ενσωματώθηκε σε ενα ερπυστριοφόρο τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικου M113.

Η διεύθυνση διαχείρισης αμυντικών προγραμμάτων (DAPA) της χώρας ανακοινωσε την 27η Ιουνίου σε ανακοίνωση της οτι το αυτοκινούμενο σύστημα, η εξέλιξη του οποίου ξεκίνησε τον Μάρτιο 2014, εκπλήρωσε με επιτυχία όλες τις απαιτήσεις που τέθηκαν από τον νοτιοκορεατικό Στρατό αμέσως μετά τις τελικές δοκιμές και αξιολογήσεις.

Αναπτύχθηκε για τον Στρατό της Δημοκρατίας της Κοράς (RoKA) από διάφορες νοτιοκορεατικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Hanwha Defense and S&T Dynamics, για 41,3 δισεκατομμύρια κορεατικά Γουάν ($35,7 δισ. εκατ.), το ενσωματωμένο σύστημα όλμου, το οποίο μπορεί να περιστραφεί κατά 360°, δηλώθηκε ότι διαθέτει 2,3 φορές το βεληνεκές του παρωχημένου ραβδωτού όλμου M30 των 107 χλστ που αναμένεται και να αντικαταστήσει.

Η DAPA αποκάλυψε επίσης ότι το νέο όπλο ειναι εξοπλισμένο με αυτοματοποιημένα συστήματα πυρός και επαναγέμισης. Η Νότια Κορέα χρησιμοποιεί επίσης μια εκδοσή του M113 ως όχημα διοίκησης του νέου συστήματος.

Η εξέλιξη αυτού του αυτοκινούμενου συστήματος όλμου αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά τις ικανότητες των μηχανοκίνητων στρατευμάτων του RoKA, στην ανακοίνωση παρατέθηκε η δήλωση αξιωματούχου της DAPA που πρόσθεσε ότι η Σεούλ θα “υποστηρίξει ενεργά” την εξαγωγή του συστήματος σε χώρες που ενδιαφέρονται για να το αγοράσουν.

DAPA© | Στιγμιότυπο που λήφθηκε απο βίντεο της DAPA που δείχνει το πρόσφατο επίτευγμα συστήματος όλμου 120 χλστ της Νοτίου Κορέας ενσωματωμένο πάνω σε ερπυστριοφόρο ΤΟΜΠ M113.

Gabriel Dominguez

Απόδοση/Μετάφραση απο το Janes.com για την Προέλαση.

Αρέσει σε %d bloggers: