Την ελπίδα «κάποια στιγμή στο μέλλον» οι ΗΠΑ, Κίνα και Ρωσία να συμφωνήσουν να δώσουν τέλος στην κούρσα των εξοπλισμών εξέφρασε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, αποφεύγοντας πάντως, όπως συνηθίζει, να εξηγήσει πόσο κοντά είναι στο να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων οι τρεις αυτές μεγάλες δυνάμεις. 

«Είμαι σίγουρος ότι κάποια στιγμή στο μέλλον, ο πρόεδρο Σι  και εγώ, μαζί με τον Βλάντιμιρ Πούτιν της Ρωσίας, θα αρχίσουμε να συζητάμε για έναν ουασιαστικό τρόπο να σταματήσουμε την ανεξέλεγκτη κούρσα εξοπλισμών. Οι ΗΠΑ δαπάνησαν 716 δισ. δολάρια πέρυσι. Είναι τρελό!» έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Twitter, μία ημέρα μετά την επιστροφή του από του Μπουένος Άιρες στην Ουάσιγκτον.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τραμπ πρόσφατα απέσυρε τις ΗΠΑ από την ιστορική πυρηνική συμφωνία (INF) με τη Ρωσία, που υπεγράφη το 1987, ενέκρινε αύξηση των αμυντικών δαπανών και προώθησε πιο αυστηρούς κανόνες με στόχο να εμποδίσει τις κινεζικές επενδύσεις σε αμερικανικές τεχνολογικές εταιρείες, που συνδέονται με τον τομέα άμυνας και ασφάλειας. Παράλληλα ενώ αποσύρει αμερικανικά στρατεύματα από διάφορες γωνιές του πλανήτη έχει ανάγει την αντιμετώπιση Κίνας και Ρωσίας στο επίκεντρο της αμυντικής στρατηγικής του.

Πηγή: naftemporiki.gr

Αρέσει σε %d bloggers: