Τα δυο μεταχειρισμένα γερμανικά οχήματα εκπαίδευσης οδηγών Leopard 2 που αγοράστηκαν από τον ολλανδικό Στρατό έφτασαν στον Μπερνχαρντκαζερν στο Άμερσφορτ. Η απόκτηση των εκπαιδευτικών αρμάτων είναι το πρώτο βήμα στην μακρά διαδικασία που έχει ως στόχο την επανένταξη των αρμάτων μάχης στον ολλανδικό Στρατό.

Καθώς ο ολλανδικός Στρατός λειτουργεί ήδη, μέσω μακροχρόνιας εκμίσθωσης (leasing), δεκαοχτώ γερμανικά άρματα μάχης Leopard 2A6M2 στο πλαίσιο της γερμανο-ολλανδικής 414ης Επιλαρχίας Αρμάτων της ολλανδικής 43ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας, αυτή τη στιγμή η απόκτηση αρμάτων μάχης από τον ολλανδικό Στρατό βρίσκεται σε προχωρημένο σχεδιασμό.

Ολλανδικό Υπ.Αμ. | Γερμανός και ολλανδός στρατιώτης με το “κλειδί” του πρώτου άρματος μάχης “Leopard 2A6MA2”

Δίχως εκπλήξεις, ο τύπος των αρμάτων μάχης που θα αποκτηθεί είναι το γερμανικό Leopard 2A7, που πιθανόν να εδρεύουν στην Γερμανία. Τεχνικά, ο ολλανδικός Στρατός διαθέτει ένα μοναδικό άρμα μάχης Leopard 2A7 καθώς ουσιαστικά το πρωτότυπο Leopard  2A7+ είναι ένα ολλανδικό Leopard 2A6 που παραχωρήθηκε μέσω δανεισμού στην KMW για τις εργασίες ανάπτυξης.

Η προμήθεια των αρμάτων είναι μέρος της συνολικής ανανέωσης του ολλανδικού Στρατού που τελικά, μεταξύ των υπολοίπων έργων, θα δει την προμήθεια MLRS, SPAAG, SPM και την έκδοση ΤΟΜΑ του Boxer, μεγάλου αριθμού PzH2000 και τον εις βάθος εκσυγχρονισμό των CV90 και Fennek.

Τον περασμένο μήνα δώδεκα PzH2000 (από τα συνολικά 57 συστήματα) εξήλθαν από το καθεστώς αποθήκευσης μετά από περίπου 10 χρόνια αχρηστίας.

Τα έξι θα αντικαταστήσουν ισάριθμα που είναι αυτή τη στιγμή σε υπηρεσία (τα οποία θα ανακατασκευαστούν και θα ενταχθούν σε ενεργό υπηρεσία) ενώ τα υπόλοιπα έξι θα χρησιμοποιηθούν για ανάπτυξη.

Αρέσει σε %d bloggers: