Την Τρίτη 28 Μαΐου 2019 και ώρα 12:00 πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής, η τελετή ορκωμοσίας πέντε Νέων Αξιωματικών Ιατρικού, Οδοντιατρικού και Νομικού Σώματος, εκ των οποίων δύο Αλλοδαποί από Αλβανία και Λιβύη.

Οι τρεις Έλληνες Αξιωματικοί κατανέμονται ως εξής: 1 ιατρός  Στρατό Ξηράς, 1 ιατρός στην Πολεμική Αεροπορία και 1 νομικός στο Κοινό Νομικό Σώμα.

Την τελετή τίμησε με την παρουσία του ο κ. Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) Πτέραρχος (Ι) Χριστοδούλου Χρήστος, ο οποίος κι επέδωσε τα ξίφη.

Στην τελετή παρέστησαν αντιπροσωπείες Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι των Πολιτικών, Ακαδημαϊκών και Θρησκευτικών Αρχών, καθώς και συγγενείς και φίλοι των ορκισθέντων.

Νωρίτερα ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, επισκέφθηκε την 113 Πτέρυγα Μάχης, όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής της, Σμήναρχος (Ι) Αθανάσιος Σέξτος. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ενημερώθηκε για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και τις τρέχουσες δραστηριότητες της υπόψη Πτέρυγας, ενώ παρείχε κατευθύνσεις στο προσωπικό, όσον αφορά τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) στην πρόληψη και αποτελεσματική αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.

Αρέσει σε %d bloggers: