Airbus Helicopters και Boeing παρουσίασαν τις θέσεις τους για την σχεδιαζόμενη αγορά των 29 οπλισμένων αναγνωριστικών ελικοπτέρων από την Καμπέρα.

Η Airbus Helicopters δήλωσε ότι μπορεί να πάει “την πλατφόρμα Tiger πέρα από το 2040”, και να εξοικονομήσει στους Αυστραλούς φορολογούμενους και στον Στρατό περισσότερα από $2 δισεκατομμύρια.

Η Boeing επισημαίνει την μεγάλη κληρονομιά του AH-64E και τον εξελικτικό χάρτη αναβάθμισης του μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 2040.

Και οι δυο εταιρείες τόνισαν τις ευκαιρίες που δημιουργούνται για τις τοπικές βιομηχανίες.

Κάθε εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση με την ευκαιρία της προθεσμίας απαντήσεων στο αίτημα για παροχή πληροφοριών (RfI) που εκδόθηκε από το υπουργείο άμυνας της Αυστραλίας. Το RfI αφορούσε το έργο LAND4503 ικανότητας ένοπλης αναγνώρισης της Καμπέρα το οποίο καλεί για την απόκτηση 29 επιθετικών ελικοπτέρων για την αντικατάσταση των 22 Tiger του Στρατού.

“Το Tiger είναι εξαιρετικά ευέλικτο, αποτελεσματικό οπλισμένο αναγνωριστικό ελικόπτερο με ψηφιακή διασύνδεση”, δήλωσε ο Αντρίου Μαθιουσον διευθύνων σύμβουλός της Airbus Australia Pacific.

“Από την απόκτηση του, το αυστραλιανό Tiger έχει ενηλικιωθεί σε μια πλήρως επιχειρησιακή στρατιωτική ικανότητα, και είναι ενσωματωμένο στην ομάδα συνδυασμένων όπλων. Συνεχίζει να αποδεικνύει την αξία του ως μια προσαρμόσιμη πλατφόρμα και τώρα είναι ένα σημαντικό στοιχείο των αμφίβιων ικανοτήτων της Αυστραλίας πάνω από τα ‘ελικοπτεροφόρα’ κλάσης Καμπέρα”.

Η Airbus Helicopters προσθέτει ότι το κόστος ανά ώρα πτήσης έχει μειωθεί κατά 30% και το ποσοστό επιτυχίας ανά πτήση είναι άνω του 95%.

“Το AH-64 Apache της Boeing είναι γνωστό για τις δυνατότητες ‘επιβιωσιμοτητας’, βιωσιμότητας και διαλειτουργικότητας”, δήλωσε ο Τέρι Ζαμισον της Boeing Defence, Space Security. “Ως ένας χρήστης Apache, η Αυστραλία θα ενταχθεί στις χώρες του συνασπισμού, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και Ηνωμένου Βασιλείου και των περιφερειακών εταίρων Σιγκαπούρη, Ινδονησία, Ιαπωνία και Δημοκρατία της Κορέας”.

H Bell επεσήμανε την ικανότητα του AH-1Z να επιχειρεί από πλοία.

“Το combat proven Bell AH-1Z Viper είναι το μοναδικό ναυτικό επιθετικό ελικόπτερο στον κόσμο που είναι ειδικά σχεδιασμένο και κατασκευασμένο για εκστρατευτικές και ναυτικές επιχειρήσεις”, δήλωσε η Bell. “Η ‘ναυτικοποίηση’ είναι κάτι περισσότερο από την προστασία διάβρωσης απο το θαλασσινό νερό. Σε αντίθεση με τα αναπόδεικτες και δαπανηρά πρόσθετα, η ‘ναυτικοποίηση’ της Bell αρχίζει κατά την σχεδίαση του αεροσκάφους και ενσωματώνεται μέσα στο αεροσκάφος στο σημείο της παραγωγής για να διασφαλιστεί η συμμόρφωση με τις επιχειρήσεις από πλοία”.

Το RfI του Ιουλίου προβλέπει την έναρξη των παραδόσεων στα μέσα της δεκαετίας του 2020.

Η αρχική επιχειρησιακή ικανότητα (IOC) με μια Μοίρα 12 ελικοπτέρων έχει προγραμματιστεί για το οικονομικό έτος της Αυστραλίας 2025-2026, με την τελική επιχειρησιακή ικανότητα (FOC) των 29 δειγμάτων να προβλέπεται για το 2028-2029. Απο τα 29 ελικόπτερα, πέντε θα εδρεύουν αλλού και θα χρησιμοποιηθούν για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

To RfI τονίζει οτι το ελικόπτερο θα είναι μια ώριμη πλατφόρμα, επομένως θα μειωθεί το ρίσκο του προγράμματος, με τις τρεις κυρίες αποστολές θα πρέπει να είναι η αναγνώριση, η επίθεση και η ασφάλεια. Αποδίδει μεγάλη σημασία σε περιοχές όπως την εκστρατευτική ικανότητα, ειδικά την δυνατότητα να επιχειρεί από πλοία.

 

Greg Waldron

Απόδοση/Μετάφραση απο το flightglobal.com για την Προέλαση.

Αρέσει σε %d bloggers: