Ο τουρκικός Στρατός αφαίρεσε το φυλάκιο παρατήρησης που έφρασσε τον αυτοκινητόδρομο M5 στην περιοχή του Ιντλίμπ, όπως μετέδωσαν αρκετές συριακές φιλοκυβερνητικές πηγές την 13η Μαρτίου.

Ο Αχμάντ Σραουϊ, δημοσιογράφος της συριακής κρατικής τηλεόρασης, αποδέσμευσε βίντεο από την περιοχή όπου ήταν χτισμένο το τουρκικό φυλάκιο.

Ο δημοσιογράφος ανέφερε οτι ο M5 έχει ανοίξει πλήρως.

Το τουρκικό φυλάκιο βρισκόταν δίπλα στην πολύ Μααρ Χατάτ, 7 χιλιόμετρα νοτίως της πόλης Μα’αρατ αν Νού’μαν στα νότια προάστια του Ιντλίμπ.

Οι συριακές αρχές έθεσαν σε λειτουργία τον οδικό άξονα M5, ο οποίος συνδέει την Δαμασκό με το Χαλέπι στα νότια, για την κυκλοφορία των πολιτών την τελευταία εβδομάδα. Ωστόσο, το τουρκικό φυλάκιο υποχρέωνε τους ταξιδιώτες να κινηθούν από μια πλευρική οδό, μεγαλώνοντας την απόσταση που έπρεπε να διανύσουν.

Πιθανόν, η μετακίνηση του φυλακίου Μααρ Χατάτ ήταν μέρος της πρόσφατης ρωσο-τουρκικής συμφωνίας για την περιοχή του Ιντλίμπ. Η επαναλειτουργία όλων των αυτοκινητοδρόμων στην βορειοδυτική Συρία ήταν ένα απο τα βασικά σημεία της συμφωνίας που οριστικοποιήθηκε στην Μόσχα την 5η Μαρτίου 2020.

 

Απόδοση/Μετάφραση απο το SouthFront.org για την Προέλαση.

Αρέσει σε %d bloggers: