Στρατιωτικές δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) και Τουρκίας εκτελούν την τρίτη μεικτή περιπολία εντός της περιοχής του μηχανισμού ασφαλείας στην βορειοανατολική Συρία την 4η Οκτωβρίου 2019.

Η περιπολία έδωσε και στους δυο Στρατούς τη δυνατότητα να παρατηρήσουν από πρώτο χέρι την πρόοδο στις κατεστραμμένες οχυρώσεις που είναι μια από τις ανησυχίες της Τουρκίας.

Ο μηχανισμός ασφάλειας προορίζεται για την αντιμετώπιση των θεμάτων ασφαλείας της Τουρκιάς, την διατήρηση της ασφάλειας στην βορειοανατολική Συρία ώστε το Ντά’ες να μην μπορέσει να επανεμφανιστεί, και να επιτρέψει στον Συνασπισμό να παραμείνει επικεντρωμένος στην επίτευξη της διαρκούς ήττας του Ντά’ες.

Επι του παρόντος οι ΗΠΑ εκτελούν συγκεκριμένα μέτρα για να εξασφαλίσουν ότι η συνοριακή περιοχή στην βορειοανατολική Συρία παραμένει σταθερή και ασφαλής.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press μετέδωσε ότι την περίπολο ακολούθησε η τηλεφωνική επικοινωνία αργά την Πέμπτη μεταξύ του Τούρκου υπουργού άμυνας Χουλούσι Ακάρ και του Αμερικανού υπουργού άμυνας Μάρκ Εσπερ κατά την οποία ο Ακαρ επανάλαβε οτι η Τουρκία δεν θα αποδεχθεί καθυστερήσεις στην δημιουργία αυτού που αποκαλεί “ζώνη ασφάλειας” και αν χρειαστεί θα ενεργήσει μόνη της για τη δημιουργία της.

Ο Τούρκος υπουργός εξωτερικό Μελβουτ Τσαβούσογλου αναφέρθηκε να λέει την Πέμπτη οτι η χώρα του δεν πιστεύει οτι οι προσπάθειες μαζί με τις ΗΠΑ για την δημιουργία της ζώνης ασφάλειας θα αποδώσουν τους καρπούς που θέλει και είναι έτοιμη να λάβει δράση η ίδια.

Ως στιγμής Αμερικανοί και Τούρκοι Στρατιώτες έχουν πραγματοποιήσει έξι αεροπορικές αποστολές πάνω από την ζώνη στην νοτιοανατολική Συρία.

Απόδοση/Μετάφραση απο το Defence-Blog.com για την Προέλαση.

Αρέσει σε %d bloggers: