Η ρωσική βιομηχανία United Aircraft Corporation (UAC) αναβαθμίζει το εκπαιδευτικό αεροσκάφος Yak-130 ώστε να εξελιχθεί σε μαχητικό αεροσκάφος, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της UAC, Γιούρι Σλιούσαρ, στην αεροπορική έκθεση Ντουμπάι.

“Φέραμε εδώ το Yak-130. Παρουσιάζουμε το έργο της εις βάθους αναβάθμισης για τη επέκταση των μαχητικών ικανοτήτων του. Δεν είναι άπλα ένα εκπαιδευτικό αεροσκάφος, είναι κυρίως ένα μαχητικό αεριωθούμενο”, δήλωσε.

“Το Yak-130 μπορεί να εκτελέσει διάφορες αποστολές και μπορεί να προσαρμοστεί στην περιοχή επιχειρήσεων. Τροποποιήσαμε τις αυξημένες μαχητικές ικανότητες για τους πελάτες της Μέσης Ανατολής σύμφωνα με τις αποστολές που θα εκτελέσουν”, δήλωσε.

Το Yak-130 είναι σε στατική έκθεση και επιδεικνύει τους καθοδηγουμενους πυραύλους αέρος-αέρος, των διαφόρων διαμετρημάτων μη καθοδηγούμενα πυρομαχικά, τις συσκευασίες ηλεκτρονικού πολέμου και ένα ατρακτίδιο με δίδυμα πυροβόλα 30 χλστ.

“Οι εκπαιδευτικές λειτουργίες του έχουν επίσης επεκταθεί. Μπορεί να εκπαιδεύσει πιλότους για μαχητικά αεροσκάφη τετάρτης και πέμπτης γενιάς”, δήλωσε ο Σλιούσαρ.

Απόδοση/Μετάφραση απο το airrecognition.com για την Προέλαση.

Αρέσει σε %d bloggers: