Δύο επιθέσεις σημειώθηκαν την Δευτέρα στο Μογκαντίσου εναντίον αμερικανικής αεροπορικής βάσης στην πόλη Μπέιλντογκλ και μιας περιπολίας Ιταλών στρατιωτών στην πρωτεύουσα Μογκαντίσου, δήλωσαν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Δημοσιογράφος του Reuters δήλωσε ότι είδε ένα τεθωρακισμένο όχημα Iveco LMV (Lince Lynx) που έφερε την ιταλική σημαία να έχει υποστεί σοβαρές ζημιές στο Μογκαντίσου. Δεν είναι γνωστό προς το παρόν αν υπάρχουν θύματα από την επίθεση.

Το πρωί σημειώθηκε άλλη διπλή επίθεση με παγιδευμένα οχήματα εναντίον αεροπορικής βάσης που διαχειρίζονται οι αμερικανικές ειδικές δυνάμεις, δήλωσε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας, η οποία πλέον βρίσκεται υπό πολιορκία.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, μετά τη διπλή επίθεση στο Μπέιλντογκλ ξέσπασε ανταλλαγή πυροβολισμών, ενώ το BBC Somalia μετέδωσε ότι από την αεροπορική βάση ακούγονται πυροβολισμοί και ισχυρές εκρήξεις.

Την ευθύνη για την επίθεση αυτή ανέλαβαν οι αντάρτες Σεμπάμπ.

Πηγή: naftemporiki.gr

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: