Η εταιρεία Allison Transmission θα συνεργαστεί με την Διοίκηση Αυτοκίνησης και Οπλισμού Οχημάτων Μάχης (TACOM) των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) για την παροχή της λύσης μετάδοσης κίνησης Allison X200-4A για την οικογένεια των τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού (ΤΟΜΠ) M113.

Η αναβαθμισμένη μετάδοση κίνησης Allison X200 προσφέρει ανώτερη κίνηση στα ερπυστριοφόρα οχήματα του Στρατού των ΗΠΑ. H Χ200-4Α είναι μια εγκάρσια μετάδοση κίνησης που διαθέτει υδραυλικό μετατροπέα ροπής σε συνδυασμό με διαφορά πλανητικά πακέτα κίνησης, διαφορική διεύθυνση (στρίψιμο) και ολοκληρωμένο υδραυλικό σύστημα πέδησης.

Το M113 παραμένει ο μεγαλύτερος στόλος τεθωρακισμένων οχημάτων του Στρατού των ΗΠΑ με περίπου 5000 οχήματα στα εν ενεργεία και εφεδρικά συγκροτήματα. Τα οχήματα αυτά παρέχουν στις τεθωρακισμένες ταξιαρχίες σημαντικές ικανότητες στο υγειονομικό, το μηχανικό μάχης, τη διοίκηση και έλεγχο και τα έμμεσα πυρά. Η Allison Transmition αναμένεται να παρέχει στον Στρατό των ΗΠΑ περισσότερα από 300 κιβώτια μετάδοσης κίνησης μέχρι το 2021 για την υποστήριξη της αποστολής του Στρατού στην βελτίωση της επιχειρησιακής ετοιμότητας.

“Είμαστε χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε ξανά με το υπουργείο άμυνας για να υποστηρίξουμε τις απαιτητικές ανάγκες των στρατιωτικών στόλων σε όλον τον κόσμο”, δήλωσε o Ντάνα Πίταρντ, αντιπρόεδρος αμυντικών προγραμμάτων στην Allison Transmission. “Οι στρατιωτικοί μπορούν να βασίζονται στην ανώτερη κατασκευή και αντοχή της μετάδοσης X200 για την σημερινή εκπαίδευση και τις αυριανές επιχειρήσεις”.

Απο το 1946, η Allison συνεργάστηκε με το υπουργείο άμυνας των ΗΠΑ για την εξέλιξη λύσεων προώθησης που παραδόθηκαν στις δυσκολότερες συνθήκες. Για τους στόλους οχημάτων που αναπτύσσουν νέα τροχοφόρα ή ερπυστριοφόρα οχήματα, η Allison μπορεί να προσαρμόσει μια μετάδοση ειδικά για αυτές τις εφαρμογές. Η Allison σχεδιάζει και κατασκευάζει αξιόπιστες και πλήρως προσαρμόσιμες λύσεις προώθησης έτσι ώστε οι πελάτες να βιώνουν μειωμένο χρόνο εκτός λειτουργίας του οχήματος και αυξημένη ικανότητα υλοποίησης των στόχων.

Αρέσει σε %d bloggers: