Ξεκινά η διαδικασία για την μετακίνηση της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών «Μοράβας» από τη Νέα Ιωνία του Βόλου προς τα νότια, πλησίον των αποβατικών πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού τα οποία χρησιμοποιεί για να μεταβεί στα νησιά του Αιγαίου.

Σύμφωνα με την ιστο­σελίδα του Βόλου ο «Ταχυδρόμος» το Γενικό Επιτελείο Στρατού περιμένει την υπογραφή του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου προκειμένου να δρομολογη­θεί το επόμενο βήμα, που είναι η μεταστάθμευση της Ταξιαρχίας σε νέο στρατόπεδα πλησίον της Αθήνας.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, «Η μετεγκατάσταση της 32ης Ταξιαρχίας εντάσσεται στο σχέδιο δημιουργίας της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΔΕΠ). Με την υλοποίηση του νέου επιχειρησιακού σχεδιασμού όλες οι μονάδες Ειδικών Επιχειρήσεων των Ενόπλων Δυνάμε­ων θα βρίσκονται υπό μια Διοίκηση, υπεύθυνη για την εκπαίδευση και φυσικά για τις επιχειρήσεις. Οι δυνά­μεις που θα περιλαμβάνει η ΔΔΕΠ θα είναι: η 32η ΤΑΞ/ΠΝ (32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών), η 1η ΤΑΞ ΚΔ-ΑΛ (1η Ταξιαρχία Καταδρομών-Αλεξιπτωτιστών), η 71 η Α/Μ ΤΑΞ (71 η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία), η ΔΥΚ (Διοίκηση Υποβρύχιων Καταδρομών) του Πολεμικού Ναυτικού και η 31 ΜΕΕΔ (Μοίρα Επιχειρήσεων Έρευνας & Διάσωσης) της Πολεμικής Αεροπορίας».

(ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ΚΥΡ_ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ-26/05/2018 – [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.blogspot.gr])

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: