Το 2012 η USAF αναγκάστηκε να επανεξισορροπήσει τη δομή της δύναμης μαχητικών αεροσκαφών λόγω των αυστηρών δημοσιονομικών περιορισμών, μειώνοντας την κατά εκατό αεροσκάφη. (U.S. Air Force photo by Airman 1st Class Ryan Callaghan/Released)

Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί προειδοποίησαν το Κογκρέσο ότι η Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής υπολείπεται περίπου κατά 500 πιλότους σε σχέση με τις συνολικές ανάγκες της, ένα έλλειμμα που αναμένεται να μεγαλώσει σε περισσότερους από 800 έως το 2022.

Αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας (USAF) κατηγόρησαν για την έλλειψη τις πρόσφατες μειώσεις των Μοιρών μαχητικών ενεργής υπηρεσίας και Μοιρών εκπαίδευσης  λόγω περικοπών στον αμυντικό προϋπολογισμό, σύμφωνα με γραπτή διαμαρτυρία που κατατέθηκε την 8η Μαρτίου στην υποεπιτροπή Ενόπλων Υπηρεσιών της Γερουσίας.

Το 2012, σύμφωνα με την διαμαρτυρία, η υπηρεσία αναγκάστηκε να επανεξισορροπήσει τη δομή της δύναμης μαχητικών αεροσκαφών λόγω των αυστηρών δημοσιονομικών περιορισμών, μειώνοντας την κατά εκατό αεροσκάφη. Επι του παρόντος υπάρχουν 54 Μοίρες στην USAF, σημαντικά λιγότερες από τις 134 Μοίρες που υπήρχαν κατά τον Πόλεμο του Κόλπου και τις αρχές τις δεκαετίας του 1990.

Οι υπόλοιπες ενεργές Μοίρες μαχητικών δεν παράγουν αρκετούς έμπειρους πιλότους που να πληρούν όλες τις απαιτήσεις της USAF, έγραψαν οι αξιωματικοί στη διαμαρτυρία τους.

“Χωρίς αυτούς τους πιλότους μαχητικών θα είναι μεγάλη πρόκληση να συνεχίσουμε την παροχή αεροπορικής υπεροχής πάνω στην οποία εξαρτώνται όλες οι δυνάμεις μας,” ανέφερε η διαμαρτυρία.

Η USAF έχει προβλήματα στην επανόρθωση της έλλειψής εξαιτίας του συναγωνισμού από τις πολιτικές αερογραμμές, είπε την Τρίτη στην υποεπιτροπή ο Υποπτέραρχος Τζον Ρέιμοντ, υπαρχηγός της USAF, κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας. Οι αεροπορικές εταιρείας προσλαμβάνουν περίπου 3500 πιλότους τον μηνά, είπε.

Το επόμενο έτος η USAF θα παρουσιάσει στους νομοθέτες ένα συμπαγές σχέδιο που θα γεφυρώνει το κενό των μαχητικών, είπε στην υποεπιτροπή ο Υποπτέραρχος Μάικ Χολμς, υπαρχηγός των στρατηγικών σχεδίων και απαιτήσεων. Το σχέδιο θα περιλαμβάνει την δημιουργία δυο ακόμη μονάδων εκπαίδευσης μαχητικών αεροσκαφών για να εκπαιδευτούν σπουδαστές κατ΄ευθείαν στην προπτυχιακή εκπαίδευση πιλότων (UPT), και να αυξηθεί η παραγωγή της UPT, δήλωσε στους νομοθέτες.

Με λίγα λόγια, η USAF προσανατολίζεται στην διατήρηση της υφιστάμενης δύναμης πιλότων μαχητικών αεροσκαφών μεσώ κινητροδοτήσεων και άλλων εργαλείων, είπε ο Χολμς στους νομοθέτες. Η υπηρεσία πρόκειται επίσης να εργαστεί στην απορρόφηση των πιλότων που εγκαταλείπουν την ενεργό υπηρεσία στην Εθνοφυλακή “ώστε να διατηρήσουμε αυτήν την εμπειρία,” πρόσθεσε.

“Σκεφτόμαστε ότι αν το πράξουμε αυτό μπορούμε να αρχίσουμε να αντιμετωπίζουμε το κενό, και το επόμενο έτος θα σας παρουσιάσουμε το σχέδιο,” είπε ο Χόλμς. “Θα το κάνουμε να ταιριάζει στον προϋπολογισμό μας, αλλά πρόκειται να υπάρξει κάτι άλλο που δεν θα λειτουργήσει σωστά, και το επόμενο έτος θα σας φέρουμε ένα σχέδιο όπου θα το τακτοποιήσουμε.”

Όμως ακόμη και με τις σχεδιαζόμενες αλλαγές αντιμετώπισης έλλειψης πιλότων, στον σημερινό οικονομικό περιβάλλον η USAF θα μπορεί να επιβραδύνει την πτώση του αριθμού των πιλότων μαχητικών, και όχι όμως και να την σταματήσει, έγραψαν στην διαμαρτυρία οι αξιωματικοί. Η USAF θα χρειαστεί επιπλέον δολάρια για να επιλύσει πλήρως το πρόβλημα, δήλωσε ο Χόλμς στους δημοσιογράφους μετά την ακροαματική διαδικασία.

“Σε γενικές γραμμές είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για την Πολεμική Αεροπορία μας για επιβιώσει ως μια Πολεμική Αεροπορία και να είμαστε ικανοί να συνεχίσουμε την δουλειά μας, είναι είναι πρόβλημα προτεραιότητας για εμάς και πρέπει να το επιλύσουμε,” είπε ο Χολμς. “Πιστεύω ότι γνωρίζω πως να το λύσω, αλλά πρέπει να πάρω τα χρήματα για να το κάνω.”

Lara Seligman

Απόδοση/Μετάφραση από το DefenceNews.Com για την Προέλαση,

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: