Το ραντάρ APG-82 (V) 1 πρόκειται να αντικαταστήσει το υπάρχον APG-70 των F-15 (Φωτογραφία: mobypicture)

Η Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) έχει αναθέσει στην εταιρεία Raytheon την δεύτερη αρχική σύμβαση χαμηλής παραγωγής (LRIP-2), του προγράμματος εκσυγχρονισμού του μαχητικού αεροσκάφους F-15E με ραντάρ APG-82 (V) 1 AESA, το οποίο θα παρέχει προηγμένες επιχειρησιακές δυνατότητες και βελτιωμένη αξιοπιστία.

Το ραντάρ APG-82(V)1 AESA μπορεί ταυτόχρονα να ανιχνεύσει, εντοπίσει και να παρακολουθήσει πολλαπλούς εναέριους και επίγειους στόχους σε μεγαλύτερες αποστάσεις απ’ότι το ραντάρ APG-70 που πρόκειται να αντικαταστήσει. Το σύστημα προσφέρει δύο ουσιαστικές βελτιώσεις σε ότι αφορά τον προκάτοχό του, την αξιοπιστία και την χαμηλή κόστος συντήρησης για την USAF.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας την 17η Σεπτεμβρίου 2012, η παράδοση του συστήματος ραντάρ της LRIP-2 έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει, τον Φεβρουάριο του 2014. Η τελική παράδοση της αρχικής παρτίδας LRIP των έξι ραντάρ APG-82 (V) 1 έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί την ίδια ημερομηνία.

Δείτε παρακάτω το διαφημιστικό βίντεο της εταιρείας:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=ITSWJXw5Z3c]

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: