Η Pratt & Whitney εξέλιξε την ενισχυμένη έκδοση του κινητήρα του F-35 που προσθέτει ώση και μειώνει την κατανάλωση καυσίμου, αποκάλυψαν οι αξιωματούχοι της βιομηχανίας την Τετάρτη 31 Μαΐου 2017.

Η αναβάθμιση, την οποία η βιομηχανία αποκαλεί ως F135 Growth Option 1.0, μπορεί να εισέλθει στην υφιστάμενη γραμμή παραγωγής έως τις αρχές της δεκαετίας του 2020, είπε ο Μάθιου Μπρομπέργκ, ο πρόεδρος των στρατιωτικών κινητήρων της Pratt & Whitney. Η Pratt κατασκευάζει τον F135 για τα τρία μοντέλα F-35 όπως επίσης και τα αεροσκάφη που αποκτούνται από τους διεθνείς πελάτες.

“Είναι πολύ ελκυστικός στο πρόγραμμα JSF (Διακλαδικό Μαχητικό Κρούσης) για αρκετούς λόγους”, είπε ο Μπρομπέργκ στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια ημερίδας μέσων ενημέρωσης στο West Palm Beach της Φλόριντα. “Είναι πολύ κοινός, οπότε μπορούμε να τοποθετήσουμε την εν λόγω αναβάθμιση μέσα σε όλες από τις τρεις εκδόσεις. Θα είναι συμβατός με τις απαιτήσεις των εταίρων και θα πάνε στις χώρες των διεθνών συνεργατών, θα είναι ουδέτερος ως προς το κόστος, οπότε ο αναβαθμισμένος κινητήρας JSF με το Growth Option 1.0 θα έχει την ίδια τιμή με τον υφιστάμενο κινητήρα”.

Πρόσφατα η Pratt & Whitney ολοκλήρωσε τις δοκιμές επίδοσης με μιά πρώτη έκδοση του συστήματος, με την ονομασία κινητήρας επίδειξης μείωσης κατανάλωσης καυσίμου, η οποία απέδειξε οτι η αναβάθμιση μπορούσε να βελτιώσει την ώση κατά 10 τοις εκατό και να μειώσει την κατανάλωση καυσίμου έως 6 τοις εκατό, είπε. Οι δημοσιογράφοι είδαν το πρωτότυπο σε δράση κατά την διάρκεια επίδειξης την 30η Μαΐου στις εγκαταστάσεις δοκιμών της βιομηχανίας.

Ακολούθως, ο Στίβ Μπούρντ, ο αρχιμηχανικός εξελιγμένων προγραμμάτων και τεχνολογιών της βιομηχανίας, εξήγησε οτι η βιομηχανία συγχώνευσε τις δυνατότητες από δύο αναπτυξιακά τεχνολογικά πρόγραμμα -την προσπάθεια μείωσης κατανάλωσης καυσίμου του Ναυτικού και το πρόγραμμα έρευνας δομοστατικής εκτίμησης συγκροτήματος και κινητήρα (CEASAR) της Αεροπορίας -μέσα στη διαμόρφωση του Growth Option 1.0.

Για να αναβαθμιστεί ο F135 θα χρειαστεί να αλλαχθεί μόνο το συγκρότημα ισχύος με ενα καινούριο με μεγαλύτερη απόδοση στον συμπιεστή και βελτιωμένη τουρμπίνα, συμπεριλαμβανομένων των αλλαγών στο σύστημα ψύξης, είπε.

Η νέα διαμόρφωση δεν έχει λάβει ακόμα χρηματοδότηση μέσα στο τρέχον καταγεγραμμένο πρόγραμμα του JSF, αλλά αν το Γραφείο Διακλαδικού Προγράμματος F-35 την εγκρίνει, ο κινητήρας θα μπορεί να είναι έτοιμος για το δεύτερο γύρο αναβαθμίσεων υπό την προσπάθεια εκσυγχρονισμού Block 4, είπε ο Μπρομπέργκ.

Το κόστος του ενισχυμένου κινητήρα θα είναι περίπου το ίδιο με τον σημερινό F135, αλλά το Πεντάγωνο θα πρέπει να πληρώσει για την περαιτέρω εξέλιξη και αξιολόγηση της τεχνολογίας.

“Οι τεχνολογίες που αναπτύσσουμε στις εγκαταστάσεις που είδατε εχθές, είναι κάποιες από τις κρίσιμες τεχνολογίες που αποδεικνύουν οτι μπορούμε πράγματι να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα”, είπε. “Αν λάβουμε το πράσινο φως να ξεκινήσουμε, θα αρχίσουμε ένα σχετικά μικρό πρόγραμμα εξέλιξης μηχανικής και παραγωγής. Πρέπει να διέλθουμε μέσα απ’ όλη αυτή την αξιολόγηση. Αλλά το βλέπουμε και ως χαμηλό ρίσκο”.

Valerie Insinna

Απόδοση/Μετάφραση από το DefenceNews.Com για την Προέλαση.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: