Η Ισπανία αναμένεται να αναπτύξει ένα μικρό στρατιωτικό απόσπασμα αρμάτων μάχης Leopard 2E στην Λετονία στο πλαίσιο της συνεισφοράς της στο υπό Καναδικής διοίκησης NATOϊκο Τάγμα που δημιουργήθηκε εκεί.

Ο Ισπανικός Στρατός θα στείλει μια βαριά τεθωρακισμένη μονάδα στο εξωτερικό για πρώτη φορά στο πλαίσιο της NATOϊκής αποστολής προς ενίσχυση των αμυνών των βαλτικών δημοκρατιών.

Τα άρματα μάχης Leopard 2E προορίζονται να αναχωρήσουν στα μέσα Μαΐου, υποστηριζόμενα από στρατιώτες της XI Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού “Εξτρεμαδούρα”, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές που επικαλέστηκε η ισπανική εφημερίδα ABC.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι έξι άρματα μάχης και περίπου 15 θωρακισμένα οχήματα μάχης Pizarro θα αποτελέσουν τμήμα ενός πολυεθνικού τάγματος που θα είναι υπό Καναδική διοίκηση στη Λετονία. Ο Στρατός αρνήθηκε να σχολιάσει στο Janes σχετικά με το δημοσίευμα.

Η Λετονία είναι μια από τις τρεις βαλτικές δημοκρατίες μαζί με την Πολωνία που παραλαμβάνουν επιπρόσθετη αμυντική υποστήριξη από το NATO ως απάντηση στη θεωρούμενη απειλή της Ρωσίας μετά την προσάρτηση της Κριμαία το 2014.

Η Ισπανική ανάπτυξη αναμένεται να περιλαμβάνει περίπου 350 στρατιώτες, συμπεριλαμβανομένης μίας μονάδας διοικητικής μέριμνας και μιας ομάδας μηχανικού, η οποία θα καταστήσει την Ισπανία τον δεύτερο μεγαλύτερο συνεισφορέα μετά τον Καναδά στο Τάγμα που έχει έδρα τη Λετονία. Οι υπόλοιπες χώρες που πρόκειται να συμμετέχουν στο Τάγμα είναι η Ιταλία, Πολωνία, Σλοβακία και Αλβανία.

David Ing

Απόδοση/Μετάφραση από το Janes.Com για την Προέλαση.

Αρέσει σε %d bloggers: