Το υπερηχητικό όχημα έχει τη δυνατότητα μεταφοράς πυρηνικών κεφαλών. (says.com)

Πρόσφατα η Κίνα ολοκλήρωσε την δεύτερη δοκιμαστική εκτόξευσή του νέου υπερηχητικού οχήματος-φορέα (HGV) WU-14 το οποίο είναι μέρος αυτού που οι αναλυτές αποκαλούν το παγκόσμιο σύστημα επιθετικών όπλων του Πεκίνου με ικανότητα προσβολής των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) με πυρηνικές κεφαλές.

Η τελευταία δοκιμή του υπερηχητικού HGV γνωστού και ως WU-14 πραγματοποιήθηκε την 7η Αυγούστου 2014 σε μία πυραυλική εγκατάσταση στη δυτική Κίνα δήλωσαν κυβερνητικά στελέχη των ΗΠΑ, τα οποία γνώριζαν λεπτομέρειες σχετικά με τη δοκιμή, στα εγχώρια μέσα ενημέρωσης.

Ο εκπρόσωπος τύπου του Πενταγώνου Αντιστράτηγος Τζέφρι Πούλ όταν ρωτήθηκε σχετικά με τη δοκιμή απάντησε «Παρακολουθούμε σε τακτική βάση τις ξένες στρατιωτικές δραστηριότητες, ωστόσο δεν σχολιάζουμε τις πληροφορίες ή εκτιμήσεις μας πάνω στα ξένα οπλικά συστήματα.»

Πρόσθεσε οτι το Πεντάγωνο έχει ενθαρρύνει τη Κίνα να παρέχει μεγαλύτερη «διαφάνεια» για τα εξοπλιστικά προγράμματα της «ώστε να αποφευχθούν οι εσφαλμένοι υπολογισμοί.»

Ο Πούλ επιβεβαίωσε την πρώτη δοκιμή του Ιανουαρίου, αλλά αρνήθηκε να παρέχει παρόμοια επιβεβαίωση σχετικά με την τελευταία δοκιμή. Εν τούτοις, δύο άλλοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ δήλωσαν πως στη δοκιμή της 7ης Αυγούστου συμμετείχε το HGV WU-14.

H πρώτη δοκιμαστική εκτόξευση του Wu-14 πραγματοποιήθηκε την 9η Ιανουαρίου όπου το HGV ταξίδεψε με ταχύτητα γύρω στα 10 Mach, ή 10 φορές την ταχύτητα του ήχου – περίπου 7680 μίλια ανά ώρα. Η πτήση με υπερηχητική ταχύτητα σοβεί πολλές προκλήσεις για τους μηχανικούς οπλικών συστημάτων στην καθοδήγηση και τον έλεγχο και δημιουργεί πολύ μεγάλη πίεση στα μεταλλικά τμήματα και υπόλοιπα συγκροτήματα.

Η υπερηχητική δοκιμή της Κίνας είναι ένα ακόμη στοιχείο του τι αντιμετωπίζεται στους κατασκοπευτικούς κύκλους ως μία αναδυόμενη κούρσα υπερηχητικών όπλων. Εκτός από την Κίνα, οι ΗΠΑ, Ρωσία και Ινδία κατασκευάζουν υψηλής τεχνολογίας υπερηχητικούς στρατηγικούς πυραύλους. Τα εν λόγω όπλα είναι περιζήτητα για τις ιδιότητες της δύσκολης αναχαίτισης τους και την ικανότητα τους να εξουδετερώνουν αντιαεροπορικές άμυνες στρατηγικών πυραύλων.

Αναφορές και φωτογραφίες που δημοσιοποιήθηκαν στο διαδίκτυο αναφέρουν πως ο πύραυλος-όχημα φορέας που χρησιμοποιήθηκε στη δοκιμαστική εκτόξευσή κατέπεσε στην αυτόνομη περιοχή της Κίνας, Εσωτερική Μογγολία. (chinadailymail.com)

Απόδοση από το Army Recognition για το Προέλαση

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: