Σύμφωνα με δελτίο τύπου της γερμανικής εταιρείας αμυντικής τεχνολογίας Κράους-Μαφάη Βεγκμαν (KMW) η Ουγγαρία, ένα κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του NATO, εκσυγχρονίζει τις χερσαίες δυνάμεις του και επίσης αναζητεί ευρωπαϊκή συνεργασία όσον αφορά τον εξοπλισμό του.

Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας εκσυγχρονισμού, την 19η Δεκεμβρίου 2018 η Ουγγαρία υπέγραψε σύμβαση με την γερμανική εταιρεία KMW για την αγορά 44 καινούριων αρμάτων μάχης Leopard 2A7+ και 24 καινούριων αυτοκινούμενων πυροβόλων PzH 2000.

Επιπλέον, η KMW συμπλήρωσε οτι η Ουγγαρία απέκτησε 12 μεταχειρισμένα άρματα μάχης Leopard 2A4 απο το οπλοστάσιο της KMW για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Το έργο ειναι ένα ακόμα βήμα προς την κατεύθυνση της διαλειτουργικότητας μεταξύ των ευρωπαϊκών στρατών.

Ο υπουργός άμυνας της Ουγγαρίας Τιμπόρ Μπενκό τόνισε ότι η συμφωνία θα ενισχύσει την καλή και ευρεία συνεργασία μεταξύ των στρατών της Γερμανίας και της Ουγγαρίας.

Το Leopard 2A7+ ειναι μια εξέλιξη του Leopard 2A6 και επωφελείται από ενισχυμένη θωράκιση και ικανότητες επιτήρησης. Το άρμα μάχης αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της Eurosatory 2010, στην Γαλλία. Δοκιμάστηκε και πιστοποιήθηκε από τον γερμανικό Στρατό. Το άρμα μάχης αυτή τη στιγμή έχει αναπτυχθεί στο Αφγανιστάν από τον Καναδά υπό τη διοίκηση του NATO. Toν Ιούλιο του 2011 το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο Ασφαλείας της Γερμανίας ενέκρινε την συμφωνία πώλησης έως 200 μονάδων στην Σαουδική Αραβία.

Το άρμα μάχης Leopard 2A7+ διαθέτει ψηφιακή τεχνολογία και επιλογή χρήσης πολλαπλών λειτουργιών για βελτιωμένη ικανότητα επιβίωσης. Το άρμα ζυγίζει 67,5 τόνους και ειναι επανδρωμένο από τεσσερις. Στο εξωτερικό του, μια διεπαφή επικοινωνίων επιτρέπει την αλληλεπίδραση με τους πεζούς στρατιώτες. Το Leopard 2A7+ ειναι εξοπλισμένο με έναν αρθρωτό τηλεχειριζόμενο ελαφρύ σταθμό οπλισμού FLW 200 που παρέχει ενεργή προστασία. Το σύστημα διαθέτει ικανότητα αυτόματου εντοπισμού οχήματος.

Το πυροβόλο του κύριου άρματος μάχης ειναι ένα λειόκαννο πυροβόλο L55/L44 των 120 χιλιοστών, το οποίο μπορεί να βάλλει πυρομαχικά τύπου NATO όπως επίσης και τα νεα προγραμματιζόμενα βλήματα HE των 120 χιλιοστών. O σταθμός του πυροβολητή ειναι εξοπλισμένος με το σταθεροποιημένο κύριο σκοπευτικό όργανο του συστήματος έλεγχου πυρός EMES 15 και την βοηθητική τηλεσκοπική διόπτρα FERO Z18. Ο οδηγός παρέχεται με έναν συνδυασμένο περισκόπιο θερμικής/ (παθητικής) ενίσχυσης νυχτερινής όρασης για εμπρόσθια και οπίσθια παρατήρηση. Το άρμα μπορεί επίσης να εξοπλιστεί με επιπρόσθετες γεννήτριες ισχύος με αυξημένη ισχύ για την εκτέλεση αποστολών σημείων ελέγχου.

Το άρμα ειναι εξοπλισμένο με πακέτο αρθρωτής προστασίας με στοιχεία παθητικής προστασίας για την παροχή προστασίας 360º στο πλήρωμα από τις προσβολές αντιαρματικών πυραύλων, ναρκών, αυτοσχέδιων εκρηκτικών συσκευών (IED) και πυραυλο-ωθούμενων βομβίδων (RPG).

Ο σταθμός του αρχηγού στο άρμα μάχης Leopard 2A7+ ενσωματώνει το σταθεροποιημένο περισκόπιο PERI RTWL για επιτήρηση σε μεγάλες αποστάσεις ημέρα και νύχτα. Το περισκόπιο περιλαμβάνει την τρίτης γενιάς συσκευή θερμικής παρατήρησης Attica, μια συσκευή κάμερας συζευγμένου φορτίου (CDD) για τις λειτουργίες σύντηξης εικόνας, γυροσκόπια οπτικής ίνας και αποστασίομετρο με λειζερ ασφαλές για τα μάτια.

Το Leopard 2A7+ διαθέτει τον κινητήρα V-12 MTU873, ο οποίος αποδίδει 1500 ίππους και επιτρέπει στο άρμα να φτάσει στην ταχύτητα των 72 χιλιομέτρων ανά ώρα. Έχει επιχειρησιακή αυτονομία 450 χλμ.

Αρέσει σε %d bloggers: