ΟΠορτογαλικός Στρατός εργάζεται αυτή τη στιγμή πάνω σε σχέδια για την εξ ολοκλήρου αντικατάσταση της πλειοψηφίας των μικρών όπλων του, δήλωσε στο IHS Janes την 29η Ιουλίου το Πορτογαλικό υπουργείο Άμυνας (Υπ.Αμ.).
Βάσει του σχεδιασμού προβλέπεται η προμήθεια 10225 όπλων που περιλαμβάνει τυφέκια εφόδου, ελαφρά πολυβόλα, υποπολυβόλα και πιστόλια. Τα όπλα αυτά θα εξοπλίσουν τουλάχιστον τρία τάγματα ή περίπου 1500 στρατιώτες, ανέφερε το Υπ.Αμ.

Το ποσό των 80,8 εκατομμυρίων ευρώ (90,2 εκατ. $) έχει διατεθεί για την περίοδο 2017-26 για την χρηματοδότηση του προγράμματος ως μέρος του Νόμου Στρατιωτικού Προγραμματισμού 2015-26, που έλαβε έγκριση τον Μάιο του 2015. Το πρόγραμμα ενοποιείται με το πρόγραμμα ικανότητας επιβίωσης και δύναμης προστασίας του Στρατού.

Για να δημιουργηθεί το πρόγραμμα απόκτησης οπλισμού, ο Στρατός συντάσσει τις επιθυμητές τεχνικές προδιαγραφές για τους τύπους των όπλων. Το πρόγραμμα έχει δύο σχετικά υπό-προγραμματα που περιλαμβάνουν την προμήθεια εξοπλισμού για τον στρατιώτη και την αγορά ελαφρών θωρακίσεων.

Τα νέα σχέδια αντικαθιστούν οριστικά την μεταγενέστερα ακυρωθείσα έκδοση αιτήματος συνεργασίας τον Δεκέμβριο του 2014 για την παραγγελία 31000 τυφεκίων εφόδου, 1700 πολυβόλων και 6800 πιστολιών.

Οι Μηχανοκίνητες και Επεμβατικές Ταξιαρχίες και οι Δυνάμεις Γενικής Υποστήριξης της Πορτογαλίας χρησιμοποιούν κυρίως τα τυφέκια INDEP G3, ελαφρά πολυβόλα HK21 και MG52-59, υποπολυβόλα UZI και πιστόλια P-38. Η Ταξιαρχία Ταχείας Επέμβασης χρησιμοποιεί, επίσης, τα τυφέκια εφόδου G36 KV/CV, SG-543, Galil AR/ARM και ΗΚ416Α5, πολυβόλα MG4 και υποπολυβόλα MP5 SD6 και UMP και πιστόλια P228 και USP.

Victor Barreira

Απόδοση/Μετάφραση απο το IHS Janes για την Προέλαση.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: