Τέσσερα μαχητικά αεριωθούμενα πολλαπλού ρόλου “Sukhoi Su-30SM” (NATOϊκή κωδικοποίηση: “Flanker-H”) παραδόθηκαν στην σμηναρχία της ρωσικής αεροπορίας της δυτικής στρατιωτικής περιφέρειας κοντά στο Κούρσκ στην νότια Ρωσία στα τέλη Απριλίου, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία ενημέρωσης της περιφέρειας.

“Η σμηναρχία της δυτικής στρατιωτικής περιφέρειας που εδρεύει στην περιφέρεια Κούρσκ παρέλαβε, για φέτος, την πρώτη παρτίδα μαχητικών αεριωθούμενων μαχητικών πολλαπλού ρόλου 4+ γενιάς “Su-30SM”, ανακοίνωσε η υπηρεσία τύπου.

“Τα τέσσερα αεροσκάφη παραλήφθηκαν στο εργοστάσιο παραγωγής τους στο Ιρκούτσκ (ανατολική Σιβηρία) και πραγματοποίησαν πτήση, καλύπτοντας απόσταση μεγαλύτερη των πέντε χιλιάδων χιλιομέτρων (3107 μίλια)”, πρόσθεσε η υπηρεσία ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την υπηρεσία ενημέρωσης, τα αεροσκάφη θα αντικαταστήσουν τα μαχητικά αεριωθούμενα “Mikoyan MiG-29SMT” (Fulcrum).

Το διθέσιο πολλαπλού ρόλου μαχητικό αεριωθούμενο “Su-30SM” ειναι μια περαιτέρω εξέλιξη του αεροσκάφους “Su-30MkI” και η τελευταία έκδοση του βασικού αεροσκάφους “Su-30”.

Τα όπλα και ραντάρ, συστήματα επικοινωνιών και αναγνώρισης φίλου-ή-εχθρού (“IFF”) του “Su-30SM” έχουν βελτιωθεί προς κάλυψη των απαιτήσεων του ρωσικού υπουργείου άμυνας.

Η πρώτες συμβάσεις για την παράδοση των μαχητικών αεριωθούμενων “Su-35SM” στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις υπογραφήκαν το 2012.

Το “Su-30SM” έχει σχεδιαστεί για την απόκτηση αεροπορικής υπεροχής, την παρεμπόδιση των εχθρικών αεροδρομίων σε μεγάλες αποστάσεις και την εξόντωση επίγειων, αεροπορικών και ναυτικών στόχων.

Απόδοση/Μετάφραση από το “AirRecognition.Com” για την Προέλαση.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: