Το νεότερο ελικόπτερο της Ρωσίας, το Mi-28UB (με διπλά χειριστήρια) πρόκειται να δοκιμαστεί στην Συρία, είπε ο διευθύνων σύμβουλος της βιομηχανίας “Ελικόπτερα Ρωσίας”, Αντρέι Μπογκίνσκι. Νωρίτερα, ο γενικός σχεδιαστής της βιομηχανίας, Νικολαι Παβλένκο, είπε οχτώ νέα ελικόπτερα Mi-28UB θα παραδοθούν στις Αεροδιαστημικές Δυνάμεις προς το τέλος του έτους.

“Αυτη τη στιγμή το ελικόπτερο Mi-28N διαθέτει πλήρωμα δύο ατόμων -τον πιλότο και τον χείριστη. Η αποστολή του νέου έργου ειναι να μετατραπούν τα ελικόπτερα σε ένα συνδυασμό επιθετικού και εκπαιδευτικού ελικοπτέρου, με το πλήρες πακέτο χειριστηρίων μπροστά από το κάθε κάθισμα. Θα επιθυμούσαμε αυτά τα ελικόπτερα (Mi-28UB TASS) να υποβληθούν σε δοκιμές εδώ (στην Συρία)”, ειπε ο Μπογκίνσκι σε συνέντευξη του στο ειδησεογραφικό τηλεοπτικό κανάλι Zvezda που καταγράφηκε στην αεροπορική βάση Χμειμιν.

Ο αρχηγός της επιχειρησιακής εκπαίδευσης της αεροπορίας στρατού των Αεροδιαστημικών Δυνάμεων δήλωσε οτι τα πρωτα ελικόπτερα Mi-28UB θα παραδοθούν στο 344º κέντρο επιχειρησιακής εκπαίδευσης και επανεκπαίδευσης στο Ταρζοκ.

Το Mi-28UB ειναι μια συνδυασμένη διαμόρφωση επιθετικού και εκπαιδευτικού ελικοπτέρου του Mi-28N Night Hunter. Ξεκίνησε να εξελίσσεται το 2010. Η λειτουργία των διπλών χειριστηρίων ειναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του. Αν και το ελικόπτερο προορίζεται για την εκπαίδευση των πιλότων, διατηρεί όλες τις επιχειρησιακές δυνατότητες ώστε να μπορεί να προσβάλει εχθρικούς στόχους και οχήματα.

Απόδοση/Μετάφραση από το TASS.ru για την Προέλαση.

Αρέσει σε %d bloggers: