Ενδιαφέρουσα η απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας Γιάννη Ραγκούση σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Κωστής Αϊβαλιώτης με θέμα το ελληνικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

Μη Επανδρωμένο Αεροσκάφος «Πήγασος ΙΙ» της Πολεμικής Αεροπορίας. (Πηγή: strategyreports via ©EA&T)

Σύμφωνα λοιπόν με την υπουργική απόφαση του Σπήλιου Σπηλιωτόπουλου, της 21ης Δεκεμβρίου 2005, η υλοποίηση του προγράμματος Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (ΜΕΑ) ΠΗΓΑΣΟΣ ΙΙ καθορίστηκε σε δύο φάσεις. Η πρώτη προέβλεπε την αναβάθμιση του αρχικού συστήματος ΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ και ολοκληρώθηκε το 2006, ενώ η δεύτερη -όπως αποκαλύπτει ο υπουργός- βρίσκεται σε εξέλιξη και προβλέπει την κατασκευή «ικανού αριθμού» συστημάτων ΠΗΓΑΣΟΣ ΙΙ. Επιπλέον, σε εξέλιξη είναι η απαιτούμενη διαδικασία πιστοποίησης του αεροσκάφους από αρμόδια επιτροπή εμπειρογνωμόνων της ΠΑ. Να και κάτι ευχάριστο και απολύτως ελληνικό!

Το Παρόν της Κυριακής

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: