Το κιτ εκσυχρονισμού του Γαλλικού Στρατού FELIN (Φωτογραφία: unitesdelitesfrancaises)

Την 26η Ιουνίου οι Γαλλικές Ένοπλες δυνάμεις προμηθεύτηκαν το νέο σύστημα ψηφιακού στρατιώτη FELIN (Fantassin à Équipement et Liaisons Intégrés), και η πρώτη φορά που χρησιμοποιήθηκε ήταν από τις δυνάμεις αλεξιπτωτιστών ήταν κατά την διάρκεια της άσκησης Panthère.

Για την ολοκλήρωση της αποστολής, ένα τμήμα από το 8º  RPIMa (8e Régiment de Parachutistes d’Infanterie de Marine) σύνταγμα αλεξιπτωτιστών, εκτέλεσε πτώση από ένα στρατιωτικό μεταφορικό αεροσκάφος της Γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας C-160R Transall στη ζώνη προσγείωσης του Castres. Οι αλεξιπτωτιστές ήταν εξοπλισμένοι με το νέο προηγμένο σύστημα μάχης αλεξιπτωτιστών EPC (Ensemble de Parachutage du Combattant) της εταιρείας Airborne Systems Europe Ltd.

Το σύστημα EPC επιτρέπει την ρίψη βάρους 165 κιλών σε χαμηλό ύψος. Διαθέτει επίσης, εφεδρικό αλεξίπτωτο το οποίο έχει σχεδιαστεί να παρέχει υψηλή αξιοπιστία τόσο σε υψηλές όσο και χαμηλές ταχύτητες.

Τον Δεκέμβριο του 2009 η Γαλλική υπηρεσία αμυντικών εξοπλισμών DSA (Direction Generale de l’Armement) παρήγγειλε 13500 συστήματα EPC μαζί με τεχνική βιβλιογραφία, ανταλλακτικά, και υπηρεσίες συντήρησης και εκπαίδευσης, ώστε να αντικαταστήσει σταδιακά το σύστημα EPI (Équipement de Parachutage Individuel).

Συνολικά έχουν αγοραστεί 22588 συστήματα FELIN τα οποία εχουν κατασκευαστεί απο την SAGEM για την DGA, με σκοπό να εξοπλιστούν 20 συντάγματα πεζικού του Γαλλικού Στρατού, καθώς και 20 στρατιωτικές σχολές, τα τεθωρακισμένα, το πυροβολικό και μονάδες του Μηχανικού μέχρι το 2015.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: