Ελικόπτερο AW139SAR του Ισπανικού Οργανισμού Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας κατά τη διάρκεια αεροπορικής επίδειξης στη Βαρκελώνη. (Φωτογραφία: wikipedia)

Η Ναυτική Διοίκηση της Σουηδίας (Sjöfartsverket) υπέγραψε για την απόκτηση εφτά ελικοπτέρων AW139 από την εταιρεία AgustaWestland. Τα ελικόπτερα θα είναι εξοπλισμένα για αποστολές έρευνας και διάσωσης (SAR). Το πρώτο ελικόπτερο προγραμματίζεται να παραδοθεί την άνοιξη του 2013 και το τελευταίο το 2014.

Η Sjöfartsverket είναι η αρμόδια αρχή για τις ναυτικές και αεροπορικές αποστολές έρευνας και διάσωσης στη Σουηδία και πρόκειται να ενεργεί με τα ελικόπτερα από πέντε διαφορετικά σημεία σε ολόκληρη τη χώρα.

Τα Σουηδικά AW139 θα είναι εξοπλισμένα με σύστημα προστασίας πάγου (FIPS) τα οποίο επιτρέπει στα ελικόπτερα να ίπτανται σε γνωστές συνθήκες δημιουργίας πάγου και να εκτελούν τις επιχειρήσεις SAR παντός καιρού.

3 Σχόλια

  • Δούκας Γαϊτατζής

   H ανάρτηση της 17η Οκτ, ήταν μια πληροφορία που είχα βρει σε ενα Αγγλικό ιστότοπο, ο οποίο εξηγούσε την οικονομική κατάρρευση της ιδιωτικής σουηδικής εταιρείας SAR, Norrlandsflyg, η οποία, εταιρεία, κρατικοποιήθηκε από την Σουηδική κυβέρνηση.
   Το σημερινό άρθρο σχετίζεται με την ανακοίνωση της AgustaWestland την 20η Νοε. 2012.
   Παρακαλώ δείτε εδώ: Swedish Maritime Administration Orders Seven AW139 Helicopters for Search and Rescue

   Ίσως από λάθος της δικής μου μετάφρασης, να εξέλαβα την πληροφορία της πιθανής μελλοντικής αγοράς 7 ελικοπτέρων AW139, ότι έχει συμβεί.
   Πάντως, η παλαιότερη ανάρτηση έρχεται ως συνέχεια στην σημερινή της AW.

   Ευχαριστώ πολύ για την διόρθωση 🙂

   Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: