Δύο μαχητικά αεροσκάφη F-16 «Sufa» ίπτανται πάνω από την ακτή της Άκρα (Φωτογραφία: IAF)

Κινητήρες μαχητικών F-16 αξίας πολλών χιλιάδων δολαρίων έχουν κλαπεί από μια αεροπορική βάση στο κεντρικό Ισραήλ, την είδηση μετέδωσε την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012 το Στρατιωτικό Ραδιόφωνο του Ισραήλ.

Ο Ισραηλινός ιστότοπος Walla είπε πως τα πρώτα συμπεράσματα μετά τους ελέγχους της Αερονομίας υποδεικνύουν ότι μπορεί να υπήρξε συνέργεια μεταξύ κλεφτών και πολιτικού ή στρατιωτικού προσωπικού, της αεροπορικής βάσης.

Η Αερονομία υποπτεύεται πως οι κινητήρες έχουν κλαπεί για να πουληθούν ως παλιοσίδερα. Δεν είναι γνωστό πότε έγινε η κλοπή.

Το στρατιωτικό ραδιόφωνο είπε ότι ο εκπρόσωπος τύπου του στρατού αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για το συμβάν, εκτός απο το να πει ότι θα σταλεί επίσημη ανακοίνωση σχετικά με το συμβάν στο στρατιωτικό εισαγγελέα.

Πέρυσι, η Αερονομία του Ισραήλ ξεκίνησε σχετική έρευνα μετά την ανακάλυψη εξαρτημάτων κινητήρων F-15 και F-16 της αεροπορικής βάσης Tel Nof σε έρευνα της αστυνομίας σε μία αποθήκη που χρησίμευε για εμπόριο μεταλλικών παλιοσίδερων.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: