Όλα τα καλά παιδιά.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες ηγέτες της τρομοκρατικής ομάδας η οποία πραγματοποίησε την επίθεση στο Κουμάνοβο βρίσκονται και οι πρώην σωματοφύλακες των Αλβανών πολιτικών από το Κόσοβο και από τα Σκόπια, αναφέρουν τα σκοπιανά ΜΜΕ.

Τα ΜΜΕ υπενθυμίζουν ότι οι τέσσερις Αλβανοί που παραδόθηκαν το Σάββατο μετά από 16 ώρες επίθεσης είναι οι Σάμι Ουκσίνι, γνωστός ως αρχηγός Σοκόλι, Μπεγκ Ρίζαϊ, Ντεμ Σέχου και Μουχάμετ Κρασνίτσι, αρχηγός της πόλης Μάλισεβο.

Ο Ντεμ Σέχου, ως μέλος του UCK, συμμετείχε στον πόλεμο στο Κοσσυφοπέδιο, αλλά και το 2001 στη σύγκρουση στα Σκόπια, αναφέρουν τα ΜΜΕ. Μετά τον πόλεμο στα Σκόπια έγινε σωματοφύλακας του Αλι Αχμέτι, ηγέτη της Δημοκρατικής Ένωσης της Ολοκλήρωσης.

Ο Μπεγκ Ρίζαϊ ήταν μέλος του UCK, ενώ μετά τον πόλεμο στο Κοσσυφοπέδιο έγινε σωματοφύλακας του Ράμους Χαρντίναϊ, πρώην ηγέτη του UCK και του κόμματος «Συμμαχία για το μέλλον του Κοσόβου». Ο Σάμι Ουκσίνι κατάγεται από τη Τζάκοβιτσα, ενώ η οικογένειαά του ήταν η βάση του UCK στο Κοσσυφοπέδιο και στα Σκόπια.

Ο Μουχάμετ Κρασνίτσι, αρχηγός της πόλης Μάλισεβο, κατάγεται από την ίδια πόλη στο Κοσσυφοπέδιο. Ήταν μέλος του UCK στο Κοσσυφοπέδιο και από το 2001 και στα Σκόπια.

voiceofserbia.org

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: