Στο πλαίσιο του Ταμείου Δυνάμεων Φύλαξης Συνόρων και καταπολέμησης Τρομοκρατίας του Πακιστάν, οι ΗΠΑ παρείχαν τέσσερα ελικόπτερα πολλαπλού ρόλου Mi-17. (Pakistan Armed Forces)

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (ΗΠΑ) παρέδωσαν στο Πακιστάν 14 μαχητικά αεροσκάφη, 59 στρατιωτικά εκπαιδευτικά αεροσκάφη και 347 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, τα οποία νωρίτερα χρησιμοποιούσαν οι Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ σε Αφγανιστάν και Ιράκ. Καθώς οι ΗΠΑ αποσύρουν τις δυνάμεις από το γειτονικό Αφγανιστάν, σημαντικός αριθμός στρατιωτικών συστημάτων μεταφέρθηκε στο Πακιστάν στο πλαίσιο της κατηγορίας «Excessive Defence Article», γνωστοποίησε εσωτερική έκθεση του Κογκρέσου.

Σύμφωνα με την εσωτερική έκθεση της Ερευνητικής Επιτροπής Κογκρέσου (CRS) – μια ανεξάρτητη ερευνητική αρχή του Κογκρέσου- το Πακιστάν είτε έχει αποπληρώσει ή θα πληρώσει από εθνικούς πόρους μαζί με την προμήθεια 18 νέων μαχητικών αεροσκαφών F-16C/D Block 52 Fighting Falcon αξίας 1,43 δισεκατομμρίων δολαρίων ($).

Στην προμήθεια περιλαμβάνεται οπλισμός για τα F-16, 500 πύραυλοι αέρος-αέρος AMRAAM, 1450 βόμβες των 2000-pound, 500 tail kits για βόμβες JDAM και 1600 ατρακτίδια κατάδειξης Enhanced Paveway. Όλα αυτά θα στοιχίσουν στο Πακιστάν 629 εκατομμύρια $.

Το Πακιστάν έχει επίσης πληρώσει 298 εκατ. $ για 100 αντιπλοικούς πυραύλους HARPOON, 500 πυραύλους αέρος-αέρος Sidewinder (αξίας 95 εκατ. $) και εφτά ναυτικά οπλικά συστήματα εγγύς προστασίας Phalanx (80 εκατ. $).

Στο πλαίσιο του Ταμείου Υποστήριξης Συνασπισμού (εντός του προϋπολογισμού του Πεντάγωνου), το Πακιστάν παρέλαβε 26 ελικόπτερα γενικής χρήσης 412EP Bell, μαζί με σχετικό εξοπλισμό και συντήρηση, αξίας 235 εκατ. $.

Το Πακιστάν παραλαμβάνει επίσης πακέτου στρατιωτικού εξοπλισμού με χρηματοδότηση προερχόμενη από ένα μείγμα εθνικών πόρων και προγράμματος αμυντικής χρηματοδότησης εξωτερικού (FMF) από τις ΗΠΑ.

Σε αυτό το πακέτο περιλαμβάνονται 60 πακέτα αναβάθμισης μέσης ζωής για μαχητικά αεροσκάφη F-16A/B (με αξία 891 εκατ. $, με τα 477 εκατ. απο αυτά μέσω FMF).

Το Πακιστάν έχει προμηθευτεί 45 από τα παραπάνω πακέτα, με όλες τις αναβαθμίσεις έως σήμερα να έχουν ολοκληρωθεί. Στην συμφωνία περιλαμβάνονται επίσης και 115 αυτοκινούμενα οβιδοβόλα M109 των 155 χιλιοστών. (87 εκατ. $, με τα 53 εκατ $ στην FMF).

Στο πλαίσιο του Ταμείου Δυνάμεων Φύλαξης Συνόρων και καταπολέμησης Τρομοκρατίας του Πακιστάν, οι ΗΠΑ παρείχαν τέσσερα ελικόπτερα πολλαπλού ρόλου Mi-17 (ακόμη έξι παραδόθηκαν προσωρινά χωρίς κόστος), τέσσερα αεροσκάφη επιτήρησης King Air 350 και 450 οχήματα.

Απόδοση απο το indiatimes.com για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: