Θα είναι μια τράπεζα που θα προσεγγίζει τον ισλαμικό τρόπο ζωής, δηλαδή την Σαρία. (ekonometri.com)

Η Ινδονησία είναι έτοιμη να συνεισφέρει τουλάχιστον 300 εκατομμύρια δολάρια ($) στην νέα ισλαμική τράπεζα υποδομών την οποία, η χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας, θα δημιουργήσει μαζι με την Τουρκία και ένα σαουδαραβικό «πολύπλευρο» πιστωτικό ίδρυμα, ανακοίνωσε την Τρίτη ο υπουργός οικονομικών της χώρας.

Η ιδέα για την προτεινόμενη τράπεζα προέκυψε καθώς οι ασιατικές χώρες επιδιώκουν την ενίσχυση του διασυνοριακού δανεισμού για την κατασκευή υποδομών, με την Κίνα να προηγείται με την Ασιατική Επενδυτική Τράπεζα Υποδομών (AIIB).

Η βελτίωση των παλαιών υποδομών της Ινδονήσιας είναι μία από τις κύριες προεταιρεοτητες του Προέδρου Γιντοντο. Στον πρώτο προϋπολογισμό του, το Φεβρουάριο, ο Γιντόντο διέθεσε 290 δισεκατομμύρια ρουπίες (21,96 δις $) για τις κρατικές δαπάνες.

«Θα είναι σαν μία μια τράπεζα υποδομών, αλλά με μια προσέγγιση του ισλαμικού τρόπου ζωής της Σαρία, με ιδρυτικά μέλη την Ινδονησία, την Τουρκία και την σαουδαραβική Ισλαμική Τράπεζα Ανάπτυξης (BID),» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Ινδονησίας Βαμπανγκ Μπροντζονεγκόρο.

Η Ινδονήσια και Τουρκία έχουν δεσμευθεί να συνεισφέρουν στην τράπεζα τουλάχιστον 300 εκατομμύρια $.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας Αλί Μπαμπατσάν δήλωσε ότι η τράπεζα θα είναι μια «τεράστια τράπεζα», δημοσίευσε την προηγούμενη εβδομάδα το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Anatolu Agency.

Απόδοση από το Reuters για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: