Ορκωμοσία νέων αξιωματικών ΣΣΑΣ. (ΓΕΕΘΑ)

Την Τρίτη 9 Ιουνίου 2015, πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας νέων Αξιωματικών Υγειονομικού και Στρατολογικού – Στρατιωτικών Νομικών Συμβούλων, στις εγκαταστάσεις της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) στη Θεσσαλονίκη.

Στην τελετή παρέστησαν ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιναύαρχος Σπυρίδων Δημητρίου ΠΝ, ο οποίος και απένειμε τα ξίφη, αντιπροσωπείες Αξιωματικών των ΕΔ καθώς και εκπρόσωποι των Πολιτειακών, Θρησκευτικών και Πρυτανικών Αρχών.

Από τη Σχολή αποφοίτησαν 6 Αξιωματικοί εκ των οποίων ένας Αξιωματικός Ελληνοκύπριος και οι οποίοι κατανέμονται ως εξής:

 • 3 στο Στρατό Ξηράς (2 ιατροί, 1 κτηνίατρος)
 • 1 στο Πολεμικό Ναυτικό (1 φαρμακοποιός)
 • 2  στο Σώμα Στρατολογικού-Στρατιωτικών Νομικών Συμβούλων

Ορκωμοσία νέων αξιωματικών ΣΣΑΣ. (ΓΕΕΘΑ)

Ορκωμοσία νέων αξιωματικών ΣΣΑΣ. (ΓΕΕΘΑ)

Ορκωμοσία νέων αξιωματικών ΣΣΑΣ. (ΓΕΕΘΑ)

Ορκωμοσία νέων αξιωματικών ΣΣΑΣ. (ΓΕΕΘΑ)

Ορκωμοσία νέων αξιωματικών ΣΣΑΣ. (ΓΕΕΘΑ)

Ορκωμοσία νέων αξιωματικών ΣΣΑΣ. (ΓΕΕΘΑ)

Ορκωμοσία νέων αξιωματικών ΣΣΑΣ. (ΓΕΕΘΑ)

5 Σχόλια

 1. Προβοκάτωρ

  Άντε να δούμε πότε θα την καταργήσουν..ή θα τους κόψει να αποτελέσει την αρχή της εξυγίανσης και της προκοπής των ενόπλων δυνάμεων!

  Απάντηση
   • Προβοκάτωρ

    Η βάση είναι αγαπητέ: εισαγωγή αποφοίτων ΑΕΙ & ΤΕΙ (συγκεκριμένων κατευθύνσεων) σε μια αμιγώς στρατιωτική ακαδημία με αμιγώς στρατιωτική εκπαίδευση και αντικείμενα, διετούς φοίτησης.
    Όχι τα ελληνικά αρπακόλλα με τα γνωστά κόμπλεξ ανωτερότητας και κατωτερότητας, που παράγουν δημοσίους υπαλλήλους για σύνταξη στα 47 και εφάρπαξ στο χέρι.

   • ΚΛΕΙΤΟΣ Ο ΜΕΛΑΣ

    με τι προσόντα θα γίνεται η εισαγωγή?οι πανελλήνιες τουλάχιστον είναι ίσως ο μόνος αξιοκρατικός(βγάλε το επίπεδο των βαθμολογητών και τις κυμαινόμενες θέσεις των αει και τα αγωνίσματα μερικές φορές γθα ΣΣΕ )στη χώρα.Γιατι να μην δίνει η ΣΣΕ δυο πτυχία (στρατιωτικό και επιστημονικό)όπως το WEST POINT?

 2. Προβοκάτωρ

  Η Σ.Σ.Ε. βγάζει αυτό που γράφω παραπάνω με λίγη απ΄ὀλα. Ούτε έτοιμους αξιωματικούς του ΣΞ πολλώ δε μάλλον κάποιου είδους πτυχιούχους.
  Δεν μπορεί να γίνει το δεύτερο διότι στην καλύτερη περίπτωση απαιτούνται 3 έτη εντατικού ακαδημαϊκού προγράμματος σπουδών (π.χ. πανεπιστήμια Αγγλίας) και 18 μήνες εκπαίδευσης ως αξιωματικός (με στάνταρ και προϋποθέσεις εκπαίδευσης στα διάφορα αντικείμενα όπως γίνεται σε έμπειρους στρατούς).
  Χονδρικά οι απαιτήσεις για αξιωματικούς είναι περίπου στα 200 άτομα ανά έτος (και πάλι πολλοί είναι..) οπότε με κατώτατο βαθμό πτυχίου για συμμετοχή στις εξετάσεις το 7 ή 7,5 μαζεύεις ήδη πάρα μα πάρα μα πάρα μα πάρα πολύ καλούς πτυχιούχους από μαθηματικό, φυσικο-χημικό, μηχανολογικό, ηλεκτρονικό, μηχανικό η/υ και κάποιες θέσεις ιατρών, φαρμακοποιών, νομικών, πολιτικών μηχανικών και αρχιτεκτόνων για τις ευαγείς υπηρεσίες..
  Τρόπος εισαγωγής είναι το μόνο εύκολο.Και πάλι με εξετάσεις είτε μέσω ασεπ είτε μέσω πανελληνίων σε λίγα μόνο μαθήματα: κοινό μάθημα εξέτασης τα μαθηματικά και 1-2 μαθήματα του πτυχίου τους, αντίστοιχου επιπέδου αλλά όχι ιδιαίτερα δύσκολο.

  Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: