Το όχημα κατέπεσε στη ζώνη ρίψης που είχε δημιουργηθεί ειδικά για τους αλεξιπτωτιστές και τα αερομεταφερόμενα οχήματα. (Vitaly V. Kuzmin)

Αερομεταφερόμενο όχημα μάχης κατέπεσε από αεροσκάφος κοντά στην πόλη Ουλάν Ουντέ, την πρωτεύουσα της Ρωσικής Δημοκρατίας της Μπουργιατίας, λόγω προβλημάτων των αλεξιπτώτων. Από την πτώση δεν έχει προκληθεί φωτιά, δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS υψηλόβαθμός αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας.

«Ένα καλώδιο υπεύθυνο για το κεντρικό αλεξίπτωτο κόπηκε. Το όχημα κατέπεσε στο χώρο ρίψης που είχε προετοιμαστεί ειδικά για τους αλεξιπτωτιστές και το αερομεταφερόμενο υλικό. Δεν υπήρχε δασωμένη περιοχή η οποία θα μπορούσε να πάρει φωτιά,» δήλωσε η πηγή.

Η πηγή είπε ότι το αερομεταφερόμενο όχημα μάχης BMD-2, το οποίο κατέπεσε, μετέφερε πυρομαχικά, αλλά δεν εξερράγη.

«Το όχημα μάχης μετέφερε 200 φυσίγγια πολυβόλου και 30 βλήμα πυροβόλου 30 χιλιοστών. Και τα δύο ήταν εκπαιδευτικού τύπου, τα οποία δεν θα μπορούσαν να εκραγούν στην περίπτωση που το όχημα θα προσέκρουε στο έδαφος. Και δεν εξερράγη,» τόνισε η πηγή.

Ρωσικό αερομεταφερόμενο όχημα μάχης BMD-2. ( © ITAR-TASS/Yevgeny Karmayev )

Απόδοση απο το TASS.ru για την Προέλαση.

4 Σχόλια

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: