Ανάμεσα στις πλατφόρμες που κατασκευάζει η KMW είναι και το άρμα μάχης Leopard 2. (Staff Sgt. Joel Salgado/US Army Europe.)

Ανάμεσα στις πλατφόρμες που κατασκευάζει η KMW είναι και το άρμα μάχης Leopard 2. (Staff Sgt. Joel Salgado/US Army Europe.)

Η Γαλλική κορυφαία βιομηχανία χερσαίων όπλων Nexter και η Γερμανική Krauss-Maffei Wegmann (KMW) θα υπογράψουν την Τετάρτη συμφωνία για τον σχηματισμό σύμπραξης με 50:50 ποσοστό συμμετοχής, δήλωσε το Γαλλικό υπουργείο Άμυνας.

«Η Nexter Systems και η KMW θα σχηματίσουν μια κοινοπραξία που θα γίνει ο ηγέτης χερσαίων όπλων στην Ευρώπη,» είπε τη Δευτέρα το υπουργείο σε πρόσκληση τύπου για την υπογραφή, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Άμυνας.
Στην τελετή θα παρευρεθούν ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Ζαν Ιβ Λε Ντριάν και ο Γερμανός υφυπουργός Άμυνας Μάρκους Γκρούμπελ.

Ο πρόεδρος της Nexter Φίλιπ Μπουρτιν και ο πρόεδρος της KMW Φράνκ Χαουν ανακοίνωσαν πριν από ένα χρόνο το σχέδιο τους για την δημιουργίας μιας 50:50 κοινής εταιρείας συμμετοχών που θα ονομάζεται «KMW και Nexter μαζί», ή KANT. Η εταιρεία θα έχει έδρα το Άμστερνταμ.

Η κοινή εταιρεία θα έχει συνολικές ετήσιες πωλήσεις ύψους περίπου 2 δις ευρώ (€) περίπου 2.200.000.000 δολάρια ΗΠΑ.

Επι του παρόντος ο νόμος για την ιδιωτικοποίηση της κρατικής Nexter συζητείται στο Συνταγματικό Συμβούλιο, καθώς τα άνω και κάτω κοινοβούλια έχουν υιοθετήσει το νόμο. Η ιδιωτικοποίηση της Nexter είναι μέρος του νόμου Μακρον, ενός πακέτου που προβλέπει την απελευθέρωση της εγχώριας οικονομίας. Ο Εμανουέλ Μακρόν, ένας πρώην τραπεζίτης, είναι ο υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας. Η οικογένεια Μποντι ελέγχει την KMW.

Απόδοση απο το defensenews.com για την Προέλαση.

One Response

  1. Jerry

    «Η Γαλλική κορυφαία βιομηχανία χερσαίων όπλων Nexter και η Γερμανική Krauss-Maffei Wegmann (KMW) …δημιουργίας μιας 50:50 κοινής εταιρείας συμμετοχών … Η εταιρεία θα έχει έδρα το Άμστερνταμ»

    Γάλλοι & Γερμανοί κάνουν εταιρεία στην Ολλανδία, ένθα τα κέρδη φορολογούνται με 10% ένεκα προελεύσεως από άλλη χώρα! Σημεία των καιρών, όπου το εθνικό φρόνημα-γόητρο (!!!) είναι εκπεφρασμένο σε κερδοφορίες.

    Απάντηση

Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Αρέσει σε %d bloggers: