Η βασική έκδοση του οχήματος Volk, VPK-3927. (Vitaly V. Kuzmin)

Το θωρακισμένο όχημα παντοδαπούς εδάφους Volk σήμερα βρίσκεται στο στάδιο των δοκίμων εξέλιξης στο Εργοστάσιο Μηχανημάτων Αρζάμας, δήλωσε το γραφείο τύπου της βιομηχανίας.

Το όχημα είναι ειδική παραγγελία του Ρωσικού υπουργείου Άμυνας και αναπτύχθηκε από την Αμυντική Βιομηχανία, την αμυντική υποδιαίρεση του Ομίλου GAZ.

To Volk (Λύκος) έχει αρθρωτή σχεδίαση που επιτρέπει την τοποθέτηση διάφορων εξαρτημάτων, ανάλογα την αποστολή του.

Είναι επίσης εξοπλισμένο με ανεξάρτητη υδρο-πνευματική ανάρτηση με δυνατότητα ρύθμισης ύψους.

Ο δείκτης προστασίας του νέου οχήματος είναι υψηλότερος από το θωρακισμένο όχημα Tiger το οποίο επί του παρόντος είναι σε υπηρεσία με τις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις. Το Volk ξεπερνά τον προκάτοχο του στις εκτός δρόμου επιδόσεις. Έχει σχεδιαστεί να διαθέτει έως 20 καθίσματα, δύο φορές περισσότερα από το Tiger.

Η έκδοση με τον μεγαλύτερο μεταφορικό χώρο, VPK-39273 Volk. (Vitaly V. Kuzmin)

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του Volk είναι η ικανότητα του να εξοπλιστεί με πακέτο μάχης. Μια τέτοια τροποποίηση θα χρησιμοποιηθεί αυστηρά από τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου και Ενόπλων Δυνάμεων.

Μετά την ολοκλήρωση των απαιτούμενων έλεγχων, θα ξεκινήσει η μαζική παραγωγή του οχήματος, δήλωσε η βιομηχανία.

Το Volk είναι ένα από τα πρώτα ρωσικά θωρακισμένα όχημα που συναρμολογείται αποκλειστικά με εγχώριας προέλευσης τμήματα και εξαρτήματα.

Ο χώρος προσωπικού του VPK-39273 Volk. (Vitaly V. Kuzmin)

Επι του παρόντος, τέσσερις διαφορετικές ειδικά διαμορφωμένες εκδόσεις του οχήματος έχουν αναπτυχθεί: η VPK-3927 (βασική έκδοση με προστατευόμενο θάλαμο επιβατών και ξεχωριστή θωρακισμένη οπίσθια λειτουργική μονάδα), η VPK-39271 (με ενσωματωμένη μονάδα), η VPK-39272 (έκδοση μεταφοράς προσωπικού και φορτίων), και η VPK-39273 (με μεγαλύτερο μεταφορικό χώρο).

Το βάρος του οχήματος κυμαίνεται από τα 7500 έως τα 11500 κιλά (αναλόγως με την έκδοση και την θωράκιση). Το Volk μπορεί να φτάσει ταχύτητες των 120 χιλιομέτρων ανά ώρα. Έχει επιχειρησιακή αυτονομία 1000 χλμ. Το όχημα μπορεί να οπλιστεί με οπλικά συστήματα, εκτοξευτές αντιαρματικών πυραύλων, μικρού βεληνεκούς αντιαεροπορικά συστήματα, και όπλα υποστηρικτικών πυρών.

Η έκδοση μεταφοράς φορτίου και προσωπικού, VPK-39272 Volk. (Vitaly V. Kuzmin)

Απόδοση απο το Spuntiknews.com για τη Προέλαση.

One Response

  1. Sure Shot

    Πάντα είχα απορία, εαν είσαι λεφτάς και γουστάρεις να αγοράσεις κάτι τέτοιο, χωρίς οπλισμό φυσικά, πουλάνε σε πολίτες; Γενικά οι κατασκευαστές ανάλογων «τεράτων».

    Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: