Το εκσυγχρονισμένο κέντρο ελέγχου και διοίκησης βασίζεται στο αεροσκάφος Il-80 Maxdome. (UIC/HIS janes)

Η εταιρεία Ηνωμένων Βιομηχανιών Κατασκευής Οργάνων (UIC) της Ρωσίας πρόκειται να παραδώσει το δεύτερης γενιάς εκσυγχρονισμένο ιπτάμενο κέντρο διοίκησης επιχειρήσεων Ilyushin Il-80 «Maxdone» πριν το τέλος του έτους, δήλωσε στο IHS Janes ο εκπρόσωπος της θυγατρικής της Rostec.

«Το πρώτο ιπτάμενο κέντρο διοίκησης και έλεγχου, το οποίο προέρχεται από το αεροσκάφος Il-80, έχει ολοκληρώσει τις κρατικές δοκιμές και πρόκειται να παραδοθεί πριν τα τέλη του 2015,» δήλωσε ο εκπρόσωπος της UIC.

Il-80 (Il-86VKP) Russian Air Force

Το στρατηγικό ιπτάμενο κέντρο διοίκησης και έλεγχου είναι σχεδιασμένο για τον έλεγχο ανάπτυξης των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων. Χρησιμοποιείται επίσης και στην περίπτωση έλλειψης υποδομών ή την εξάλειψη των φίλιων κέντρων ελέγχου, κόμβων και γραμμών επικοινωνιών από τον εχθρό.

Η Ρωσική Πολεμική Αεροπορία επί του παρόντος χρησιμοποιεί τέσσερα Il-80 από το αεροδρόμιο Σακαλόβσκι κοντά στην Μόσχα. Το αρχικό Il-80 ξεκίνησε τις δοκιμές στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και βασίζεται πάνω στο πολιτικού τύπου αεροσκάφους Il-86. Η νέα γενιά ιπτάμενων κέντρων έλεγχου και διοίκησης διαθέτει βελτιωμένη αξιοπιστία, βιωσιμότητα και λειτουργικότητα, καθώς και μειωμένο βάρος, μέγεθος και κατανάλωση ενέργειας, σύμφωνα με την UIC.

Το εκσυγχρονισμένο αεροσκάφος έχει εξοπλιστεί με μία ενοποιημένη σουίτα διοίκησης και επικοινωνιών δεύτερης γενιάς γνωστή και ως Zveno-2. Μιλώντας για το σύστημα, ο εκπρόσωπος της UIC δήλωσε: «Πρόκειται για ένα μοναδικό σύστημα από άποψη απόδοσης. Παρέχει στρατηγικό έλεγχο και διοίκηση σε όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις. Η θυγατρική μας Polyot από το Νίζνι Νοβγκορόντ εργάζεται στα επί του σκάφους ηλεκτρονικά συστήματα για το αεροσκάφος. Εκτός από τη Ρωσία μόνο οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (ΗΠΑ) κατασκευάζουν παρόμοια αεροσκάφη».

Έχει σχεδιαστεί ώστε να παρέχει διοίκηση και έλεγχο στις επίγειες, ναυτικές, αεροδιαστημικές και στρατηγικές πυραυλικές δυνάμεις της Ρωσίας.

Σύμφωνα με την UIC, η νέα ενσωματωμένη επί του σκάφους σουίτα Ζβένο-2 (Zveno-2) έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με την δίκτυο-κεντρική αντίληψη των σύγχρονων επιχειρήσεων. Η αντίληψη αυτή επιτρέπει την μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας των πολεμικών επιχειρήσεων λόγω του εξελιγμένου δικτύου πληροφοριών και επικοινωνιών και συντονισμού. Η UIV έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι η ανάπτυξη ενός τρίτης γενιάς ιπτάμενου κέντρου διοίκησης Ζβενο-3 ήταν σε εξέλιξη.

Il-80 (Il-86VKP)

Nikolai Novichkov, Moscow

Απόδοση/Μετάφραση από το IHS Janes για την Προέλαση.

One Response

 1. tsimuha2

  Mε τα σηματα της AEROFLOT
  » alt=»» width=»358″ height=»1024″ />
  » alt=»» width=»1013″ height=»1024″ />

  Υπαρχουν και τα ΙL-82(βασιζομενα στο σκαφος του IL-76)

  » alt=»» width=»551″ height=»308″ />

  Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: