Το τελευταίο πακέτο αρμάτων μάχης Leopard 2A5 μεταφέρθηκε την 28η Νοεμβρίου στην Πολωνία. (Polish Ministry of Defence/IHS Janes)

Η Πολωνία παρέλαβε το τελευταίο πακέτο αρμάτων μάχης Leopard 2 από την Γερμανία σύμφωνα με το IHS Janes.

Τα άρματα μάχης, συν 220 επιπλέον οχήματα, είχαν αγοραστεί για 187 εκατομμύρια Ευρώ (203 εκατ. δολάρια), το Νοέμβριο του 2013 από τα αποθέματα του Γερμανικού Στρατού για να εξοπλίσουν την 34η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία Ιππικού, που έχει έδρα την παραποτάμια πόλη Σαγκάν.

Μιλώντας στο IHS Janes ο Ίλαρχος Ράφαλ Νόβακ της 34ης Ταξιαρχίας είπε, «Την 28η Νοεμβρίου παραλάβαμε το τελευταίο πακέτο των αρμάτων μάχης Leopard 2A5. Τώρα η Ταξιαρχία είναι πλήρως εξοπλισμένη με 14 Leopard 2A4 και 105 νεότερα άρματα μάχης Leopard 2A5. Αναμένουμε ότι όλα τα υπόλοιπα οχήματα, συμπεριλαμβανόμενων των φορτηγών και των τεθωρακισμένων οχημάτων περισυλλογής Bergepanzer 2, θα παραδοθούν έως τα μέσα του 2016».

Απόδοση/Μετάφραση από το IHS Janes για την Προέλαση.

11 Σχόλια

 1. ΑΧΕΡΩΝ

  Ἄρμα το ἄρμα τον καημό μου,
  τον μετράω και πονῶ,
  κι᾿εἶναι το παράπονο μου,
  πότε Λέοπαρντ-2 θα δῶ.

  Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: