Είναι οι επίλεκτοι των επιλέκτων. Αποστολή τους είναι να πετύχουν καίρια και αποτελεσματικά πλήγματα στον εχθρό.

Η σκληρή εκπαίδευση  πέρα από τα συνηθισμένα, κάνει τους πεζοναύτες ως ένα από τα τμήματα των ενόπλων δυνάμεων που ξεχωρίζουν για το αξιόμαχο.

«Έρχονται  όσοι θέλουν, μένουν όσοι μπορούν. Η εκπαίδευση είναι ρεαλιστική, γίνεται σε συνθήκες μάχης, ρεαλιστικά» αναφέρει στην κάμερα του Star, ο Αντισυνταγματάρχης- Διοικητής 575 Τάγματος Πεζοναυτών Γεώργιος Νιβέρογλου.

Το 575 τάγμα πεζοναυτών  αποτελεί την αιχμή του δόρατος στον ανορθόδοξο πόλεμο και είναι έτοιμο να πάσα στιγμή για τις πιο δύσκολες αποστολές.

Στο τάγμα Πεζοναυτών ανήκουν και οι ελεύθεροι σκοπευτές. Καμουφλαρισμένοι, για να μην γίνονται αντιληπτοί, μπορούν με χειρουργική ακρίβεια  να πλήξουν  τον εχθρό σε απόσταση χιλιομέτρων.

«Θέλω κάτι να πω, είμαστε εδώ όποτε χρειαστεί, θα είμαστε παρόντες, να δώσουμε το αίμα μας» τονίζει ο κύριος Νιβέρογλου.

Κύρια αποστολή τους είναι η απόβαση και  κατάληψη εδαφών ώστε να δημιουργήσουν ασφαλή ζώνη για άλλα τμήματα των ενόπλων μας δυνάμεων.

Η μεταφορά τους γίνεται με σκάφη του πολεμικού ναυτικού ή με ερπυστριοφόρα άρματα προσωπικού.

Για τους πεζοναύτες με τα πράσινα μπερέ  μια μόνο λέξη δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό τους… η υποχώρηση!

Το αντίστοιχο απόσπασμα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR της 15ης Δεκεμβρίου 2015, στο 26:30.

Πηγή: star.gr

5 Σχόλια

 1. ΑΧΕΡΩΝ

  Θα ἀντιπαρέλθω τις κορώνες,και θα πῶ μόνο αὐτό:το αἵμα σας παίδες,εἶναι πολύτιμο,και θα λείψει ὀδυνηρά ἀπό την Ἑλλάδα,γι᾿αὐτό το θέμα εἶναι να γυρίσετε ζωντανοί,σώοι,ἀβλαβείς,και νικητές,ἔχοντας κάνει τους στρατιώτες του ἐχθροῦ να δώσουν ἐκείνοι το δικό τους αἵμα.
  Ἡ Πατρίδα βέβαια θα πρέπει να σας ἐξασφαλίσει την δυνατότητα αὐτή.

  Απάντηση
   • ΑΧΕΡΩΝ

    Καλά,ἐσύ ἔχεις σύνδρομο με τα Kampfgruppen.
    Σε ὅτι με ἀφορᾶ,ἄς ὑπάρχουν οἱ δυνατότητες,και ἄς λέγονται και ἀγήματα,ἐπικουρίες,ταϊφάδες,task forces,ugda,otryad,etc,etc.
    Ἡ πρόταση εἶναι ὁ Ἀργολικός;

   • manolis

    Για να χαρεις το εγραψα.
    Οταν το ειδα εγω, διαφημιζε Κυπρο. Τη βορεια.

   • ΑΧΕΡΩΝ

    Μανώλη,ἔχεις ὅντως ἕνα τρόπο να με κάνεις να χαίρομαι,ἄλλο πράγμα.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: