Περίπολος στρατιωτών της Τσεχίας στο Κόσοβο με τυφέκια Vz.58. (wikipedia.org)

Η Τσεχική Κυβέρνηση ανακοίνωσε την 25η Ιανουαρίου ότι πρόκειται να δωρίσει 3000 νέα και 36000 μεταχειρισμένα τυφέκια εφόδου Ceská zbrojovka Model 58 (Vz. 58) στις κυβερνήσεις του Ιράκ και Κουρδιστάν, μαζί με 7,2 εκατομμύρια φυσίγγια.

“Η Κυβέρνηση της Τσεχίας θα παρέχει βοήθεια στο Ιράκ και του Κούρδους με την μορφή των τυφεκίων εφόδου και πυρομαχικών,” είπε το Twitter ο Πρωθυπουργός Μπόχουσλαβ Σομπότκα.

Ο Τσέχος υπουργός άμυνας Μαρτιν Στροπνισκι πληροφόρησε τα μέσα ενημέρωσης την 25η Ιανουαρίου ότι ακόμη 3,8 εκατομμύρια φυσίγγια των 7,62x39mm και τρία εκατομμύρια φυσίγγια των 7,62x54mm θα παραχωρηθούν δωρεάν στην Ιορδανία.

Jiri Kominek

Απόδοση/Μετάφραση από το IHS Janes για την Προέλαση

One Response

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: