Τα δυο σκάφη εχουν σχεδιαστεί από τον ιδιοκτήτη της εταιρείας «Oceanic» Ηλία Περιμένη και έχουν κατασκευαστεί στην Ελλάδα. (Υπ.Εθ.Α.)

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ και ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης παρέστησαν την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016 στην τελετή παραλαβής δύο ταχέων σκαφών που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ).

Τα δύο σκάφη αποτελούν δωρεά του εφοπλιστή Αθανάσιου Μαρτίνου.

Τα σκάφη έχουν σχεδιαστεί από τον ιδιοκτήτη της εταιρείας Oceanic Ηλία Περιμένη και έχουν κατασκευαστεί στην Ελλάδα. Φέρουν τρεις εξωλέμβιους κινητήρες Yamaha εκ των οποίων ο καθένας αποδίδει 350 άλογα. Η σχεδίαση του σκάφους του επιτρέπει να ξεπερνά ταχύτητες των 50 κόμβων. Η καμπίνα του σκάφους φέρει ελαφρά θωράκιση ενώ στο εσωτερικό του υπάρχει η πρόβλεψη για τοποθέτηση φορείου. Στο πίσω μέρος της καμπίνας θα τοποθετηθούν αντικραδασμικά καθίσματα για μεταφορά προσωπικού. Το μήκος του είναι 12 μέτρα. Ο οπλισμός του θα αποτελείται από ένα βαρύ πολυβόλο των 12,7 mm τοποθετημένο σε έστορα στην πλώρη του σκάφους.Παρουσία ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στην τελετή παραλαβής δύο ταχέων σκαφών στο ΚΕΕΔΟ εφοπλιστής Αθανάσιος Μαρτίνος δώρισε δύο ταχύπλοα στις Ειδικές ΔυνάμειςΟ εφοπλιστής Αθανάσιος Μαρτίνος δώρισε δύο ταχύπλοα στις Ειδικές ΔυνάμειςΟ εφοπλιστής Αθανάσιος Μαρτίνος δώρισε δύο ταχύπλοα στις Ειδικές ΔυνάμειςΟ εφοπλιστής Αθανάσιος Μαρτίνος δώρισε δύο ταχύπλοα στις Ειδικές ΔυνάμειςΟ εφοπλιστής Αθανάσιος Μαρτίνος δώρισε δύο ταχύπλοα στις Ειδικές ΔυνάμειςΟ εφοπλιστής Αθανάσιος Μαρτίνος δώρισε δύο ταχύπλοα στις Ειδικές ΔυνάμειςΠαρουσία ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στην τελετή παραλαβής δύο ταχέων σκαφών στο ΚΕΕΔ

Πηγές: Υπ.Εθ. Άμυνας και defencenews.gr.

2 Σχόλια

  • Γιάννης

   Tότε ο Αβέρωφ δεν είχε απογόνους και τα άφησε όλα σε άλλους, στο κράτος και σε ιδρύματα. Επίσης για την ιστορία δεν ήταν εφοπλιστής και δεν έκανε δωρεά όλο το ποσό για την αγορά του θωρηκτού Αβέρωφ. Έκανε δωρεά το 1/3 του ποσού και αυτό όχι για να αγοραστεί ένα θωρηκτό αλλά ένα πλοίο που θα χρησιμοποιηθεί για εκπαίδευση.
   Σήμερα οι εποχές έχουν αλλάξει και κανείς δεν κάνει δωρεές 500 εκατομμυρίων ευρώ για να αγοραστεί μια φρεγάτα. Ούτε έκανε ποτέ κανείς τέτοια δωρεά οπουδήποτε στον πλανήτη. Ακόμη και να ήθελε κάποιος τρελός (γιατί αυτό θα είναι) να κάνει μια δωρεά 500 εκατ. να αγοραστεί μια φρεγάτα δεν θα το κάνει την στιγμή που σε αυτή την χώρα βλέπει ότι για πολλά χρόνια γίνονται μεγάλες σπατάλες και εγκλήματα. Π.χ να χτίζονται γήπεδα για να χρησιμοποιηθούν μόλις για 15 ημέρες, (Ο.Α 2004) ότι μόνο ο Τσοχατζόπουλος έχει τσεπώσει 200 εκατ. ευρώ, 8 δις ευρώ να έχουν τσεπώσει όλοι μαζί από τις αγορές όπλων τα τελευταία 20 χρόνια, να διορίζονται 225.000 άτομα στο δημόσιο μέσα σε 15 μήνες (κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή) και άλλα πολλά.

   Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: