O πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν. (EPA/ALEXEY NIKOLSKY / SPUTNIK / KREMLIN POOL)

Εντολή στην ηγεσία του στρατού, για την έναρξη της αποχώρησης του κύριου τμήματος των ρωσικών δυνάμεων από τη Συρία, έδωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, εκτιμώντας ότι η ρωσική στρατιωτική επέμβαση πέτυχε σε μεγάλο βαθμό τους στόχους της.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Κρεμλίνο με τους υπουργούς Άμυνας και Εσωτερικών της Ρωσίας, ο κ. Πούτιν δήλωσε ότι η απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων θα έπρεπε να αρχίσει από την Τρίτη, προσθέτοντας ότι έδωσε επίσης εντολή για την ενίσχυση του ρόλου της Μόσχας στην ειρηνευτική διαδικασία για τον τερματισμό του πολέμου στη Συρία.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφν δήλωσε ότι ο κ. Πούτιν είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Ασαντ για να τον ενημερώσει για τη ρωσική απόφαση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Δαμασκού, οι κ.κ. Άσαντ και Πούτιν συμφώνησαν στην επικοινωνία τους τη μείωση της παρουσίας της ρωσικής αεροπορίας στη Συρία.

naftemporiki.gr

Πληροφοριες-1/ Σχετικά με την σταδιακή αποχώρηση των ρώσικων δυνάμεων από Συρια.

Γράφει ο Δρ Αθανάσιος. Ε. Δρουγος

1) Πλην αμερικανων αιφνιδιασμένη είναι η διεθνής κοινότητα από την ανακοίνωση Πουτιν οτι απο αύριο αρχίζει η αποχώρηση αεροναυτικών δυνάμεων της Ρωσίας από την Συριά, ενω πρόκειται να αποσυρθούν αρκετά οπλικά συστήματα, αν βεβαία εφαρμοστεί.

2) Το μεσημέρι ο Πουτιν ειχε συνάντηση με τον υπ.εξ. Σεργκέι Λαβρωφ, τον υπουργό άμυνας Σοιγκου και τον αρχηγό των ρώσικων ενόπλων δυνάμεων στρατηγό Βαλερι Γκερασιμωφ… Μόνο οι 4.

3) Έδωσε εντολή να αρχίσει η αποχώρηση και οι δυνάμεις να επιστρέψουν σε Κριμαία, Νοβοροσπιμπιρσκ κ.α.

4) Προφανώς οι βάσεις αλ Χεμειμεμ /αεροπορική και Λαττακεια/ναυτική θα παραμείνουν υπο ρωσικό προσωπικό ασφάλειας.

5) Φυσικά μένει να δούμε αν θα υλοποιηθούν όλα. Γιατί στην ουκρανική διένεξη άλλα έγιναν και άλλα όχι.

6) Ο Πουτιν επικοινώνησε με τον Ασαντ. Δήλωσε οτι οι στόχοι που είχαν τεθεί προ 6 μηνών ικανοποιήθηκαν και βελτίωσαν την κατάσταση του συριακού στρατού.

7) Βασικές αραβικές σύμμαχες χώρες των ΗΠΑ όπως τα ΗΑΕ, το Κουβέιτ, η Ιορδανία, η Σ. Αραβία και το Κατάρ φέρονται να έχουνε αιφνιδιαστεί.

8) Μέχρι αυτή την ώρα δεν εχω αντίδραση απο Τουρκιά και Ιραν.

9) Επίσης δεν εχει τοποθετηθεί η ΕΕ.

10) Αργά απόψε ή νωρίς αύριο ο Πουτιν θα τηλεφωνήσει του Ομπαμα για να του εξηγήσει τους λόγους…

11) Συγκεκριμένο ρωσικό στρατιωτικό υλικό θα παραμείνει. Ο Συριακός στρατός βάσει χθεσινών δεδομένων ελέγχει το 25.9% του εδάφους της Συριας.

12) Αρχίζουν υπο κανονικές συνθήκες οι επαφές των 22 κρατών στην Γενεύη υπο την διαμεσολάβηση του γνωστού ιταλο-σουηδου διπλωμάτη Στεφεν ντε Μιστουρα για το Συριακό. Ο ίδιος κεκλεισμένων των θυρών θα ενημερώσει το ΣΑ/ΟΗΕ.

13) Τις τελευταίες ήμερες με εξαίρεση την Σ. Αραβία είχαν πέσει οι τόνοι στην αντιπαράθεση. Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός οτι ο Πουτιν δεν απάντησε στο Ριαντ, που ζήτησε να φύγει ο Ασαντ κακήν κακώς και αμέσως…

14) Μέχρι στιγμής απο τους σφοδρούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς των ρωσων επί 6 μήνες έχασαν την ζωη τους 4408 άνθρωποι εκ των οποίων 1733 πολίτες.

Πληροφορίες/-2 περί της σταδιακής αποχώρησης της Ρωσίας από Συρία.

Γράφει ο Δρ Αθανάσιος. Ε. Δρουγος

1) Συμπληρώνονται 5 χρόνια εμφυλίου πολέμου στην Συριά.

2) Κάποιες συνομιλίες είναι να αρχίσουν εκ νέου αυτές τις ήμερες. Δεν συμμετέχει η αλ Νουσρα και το ISIS. Οι αντιπολιτευόμενες δυνάμεις του Ασαντ είναι περίπου 40 ομάδες που υποστηρίζονται από την Τουρκία, την Σ. Αραβία, το Κατάρ, τα ΗΑΕ , τις ΗΠΑ και την Γαλλία.

3) Ο διαμεσολαβητής ντε Μιστουρα λίγο πριν την ξαφνική ανακοίνωση του Πουτιν είχε δηλώσει οτι αρκετοί θέλουνε να εκφυλιστούν οι διαπραγματεύσεις… Μάλιστα ειχε αφήσει αιχμές για την εκρηκτική στάση ορισμένων αραβικών κρατών.

4) Από Μογκερινι- Κίνα- Λονδίνο- Παρίσι και Ισραήλ μέχρι στιγμής δεν εχει γινει κάποια ανακοίνωση…

5) Οι Κουρδοι κατέχουν περίπου το 14.7% του συριακού εδάφους.

6) Πληροφορίες μου φέρουνε τον Αμερικάνο υπουργό Άμυνας Δρ Άστον Καρτερ να έχει επικοινωνήσει με τους ομόλογους του της Μ. Βρετανίας, της Γαλλίας, του Κατάρ, της Σ. Αραβίας και άλλων 11 συμμάχων των ΗΠΑ.(Που έχουνε ενεργό συμμετοχή στην διεθνή επιχείρηση Inherent Resolve)

7) Οι Ισραηλινοί επικοινώνησαν με τους Αμερικάνους σε επίπεδο αρχηγών ενόπλων δυνάμεων.

8) Απλά χρονικά το επισημαίνω η σταδιακή αποχώρηση αρχίζει την επόμενη νεας πολύνεκρης επίθεσης τρομοκρατών στην Αγκυρα, τρίτη σε 82 ήμερες.

9) Στην Ταμπα της Φλόριντα και στην βάση αλ Ουντειντ του Κατάρ συνεχείς συσκέψεις και τηλεδιασκέψεις των Αμερικανών. Συμμετέχουν ο αρχηγός των ΕΔ των ΗΠΑ στρατηγός Ντανφορντ και ο αρχηγός της κεντρικής διοίκησης των ΗΠΑ στρατηγός Λουντ Όστιν.

10) Ο Πουτιν δεν έδωσε συνολικό χρονολογιο αποχώρησης. Σίγουρα θα μείνουνε Ρωσοι στις αεροναυτικές βάσεις. Άγνωστο αν τα εναπομείναντα αεροπλάνα θα συνεχίζουν να βομβαρδίζουν…

11) Ρωσος αναλυτής μου είπε οτι «ο Πουτιν δεν είχε ευρύτατο στρατηγικό σχέδιο για την Συρία για μακρόχρονη παραμονή.»

12) Που πρόσθεσε ότι «ήθελε να δείξει ότι «είναι οι ΗΠΑ και οι αραβικές χώρες που είναι τόσο καχύποπτες των ρωσικών κινήσεων….’

13) Πάντως άλλος Ρώσος αναλυτής και φίλος μου ειπε οτι ο Πουτιν τελευταία συνέχεια επεσήμανε στον Ασαντ «να ξεχάσει την Συρία που ήξερε και οτι η Ρωσία δεν μπορεί να στείλει 150.000 στρατό για ανακατάληψη όλης της Συρίας. Φέρεται να του είπε οτι είναι εκτος πραγματικότητας η εμμονή του να αλλάξει τα δεδομένα στο έδαφος !!»

14) Στην Ουκρανία γίνονται μάχες στο Ντονμπας καθημερινά στο γνωστό πλαίσιο. Την απόφαση Πουτιν αναφέρουν ολα τα ουκρανικά ΜΜΕ.

15) Αναμένονται μέσα στη νυχτα δηλώσεις του Υπ. Εξ. των ΗΠΑ Τζων Κερι. Απο την Γαλλία φίλος διπλωμάτης μου είπε οτι κατ αρχήν να δούμε τι θα πει ο Πουτιν στον Ομπαμα και ο Λαβρωφ στον Τζων Κερι… Μετά θα τοποθετηθούν άλλες χώρες!!!

16) Συνομιλία είχε τηλεφωνικά πριν μισή ώρα ο Κερι με τον σαουδαραβα ομόλογο του Αντελ αλ Ζουμπαιρ ενώ σε λίγο θα μιλήσει με Νταβουτογλου. Τηλεφωνική επικοινωνία του αρχηγού των αμερικανικών ΕΔ στρατηγού Ντανφορντ με τον τουρκο ομόλογο του Χαλουσι Ακαρ.-

One Response

  1. dimi mes

    πωωωωωω και τι θα απογινουν τωρα οι κιτρινες φυλλαδες που πουλαγανε προφητειες για το ξανθο γενος; Περα απο την Πλακα αναμενομενο ηταν.

    Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: