Ο διευθύνων σύμβουλος της RSK MiG δήλωσε ότι σύντομα η βιομηχανία θα παραδώσει το πακέτο αεροσκαφών προ-παραγωγής MiG-35 για τη διεξαγωγή κρατικών δοκιμών. (IHS/Patrick Allen)

Το πρώτο πακέτο μαχητικών αεροσκαφών πολλαπλού ρόλου Mikoyan MiG-35 (Fulcrum-F) πρόκειται φέτος να αρχίσει τη διεξαγωγή των αεροπορικών δοκιμαστικών πτήσεων, δήλωσε την 17η Μαρτίου ο διευθύνων σύμβουλος της Βιομηχανίας Κατασκευής Αεροσκαφών MiG (RSK MiG) Σεργκέι Κορότκοφ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της RSK MiG δεν διευκρίνισε πόσα μαχητικά αεροσκάφη MiG-35 θα περιλαμβάνει το πακέτο αεροσκαφών προ-παραγωγής. Σύμφωνα με τον Κορότκοφ, η εργασία αυτή θα χρηματοδοτηθεί από μια σύμβαση έρευνας και ανάπτυξης του Ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

“Σήμερα ολοκληρώσαμε το πρώτο στάδιο των εργασιών. Το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας εξέτασε και αποδέχθηκε το σχεδιασμό. Έτσι, εκτελούμε την εργασία σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που καθορίζεται από την σύμβαση,” είπε ο Κορότκοφ σε επίσημη ενημέρωση τύπου της RSK MiG.

“Το αεροσκάφος που παραμένει εδώ αυτή τη στιγμή διέρχεται από όλα τα στάδια συναρμολόγησης. Φέτος, θα συναρμολογηθεί και θα παραδοθεί στον πελάτη για αεροπορικές δοκιμές,” πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Κορότκοφ, το MiG-35 θα έχει τη δυνατότητα χρήσης των αεροπορικών όπλων ολόκληρου του φάσματος που βρίσκονται σε υπηρεσία με τις Ρώσικες Ένοπλες Δυνάμεις. Το αεροσκάφος μπορεί να κλειδώσει πάνω σε δέκα στόχους ταυτοχρόνως και να προσβάλλει τέσσερις με έξι από τους πιο επικίνδυνους στόχους, είπε.

Σύμφωνα με τον διευθύνων σύμβουλο το MiG-35 θα έχει ταχύτητα των 2,23 Mach, και θα έχει επιχειρησιακή εμβέλεια 1,5 φορές μεγαλύτερη από το MiG-29.

Nikolai Novichkov

Απόδοση/Μετάφραση από το IHS Janes για την “Προέλαση.”

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: