Το τυφέκιο Σκοπευτή Ακριβείας G28 των 7,62mm της Heckler & Koch σε διαμόρφωση “περιπολίας”. (Η&Κ/IHS Janes)

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Heckler & Koch, την 1η Απριλίου 2016, η βιομηχανία ανέλαβε την ανάπτυξη του Ημιαυτόματου Συστήματος Ελεύθερου Σκοπευτή (CSASS) του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) με την μελλοντική αρχική σύμβαση αξίας 44,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η θυγατρική της γερμανικής εταιρείας στις ΗΠΑ επικράτησε έναντι άλλων εφτά προσφορών για το ίδιο έργο, είναι κατανοητό πως αυτό επετεύχθη με το τυφέκιο σκοπευτή ακριβείας G-28 (Gewehr-28) της Heckler & Koch, με σκοπό την αναπλήρωση του οπλοστασίου του Ημιαυτόματου Συστήματος Ελευθέρου Σκοπευτή (SASS) M110 των 7,62 του Στρατού των ΗΠΑ.

Υπό τη συμφωνία ο Στρατός, μετά την αρχική πιστοποίηση και το λειτουργικό έλεγχο 30 μονάδων CSASS, θα μπορεί να παραγγείλει έως 3643 μονάδες CSASS.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση αναζήτησης προσφορών για το πρόγραμμα τον Φεβρουάριο του 2014, ο Στρατός ζητούσε αρκετά CSASS “για να τα ταιριάξει με τον υπάρχον Εξοπλιστικό Αντικειμενικό Σκοπό του M110 του Στρατού” όχι όμως περισσότερα από 3643.

“Το CSASS πρόκειται να εκτελεί περισσότερο αποτελεσματικά ενός μεγάλου φάσματος αποστολές” απ’ ο,τι το M110, ανέφερε η ανακοίνωση.

“Το CSASS θα προσφέρει τις ακόλουθες βελτιώσεις: Αυξημένη αξιοπιστία, βελτιωμένη ακρίβεια και βελτιωμένη εργονομία, μειωμένο βάρος και μήκος, σύγχρονες επενδύσεις, βελτιωμένα οπτικά, μειωμένη ανάκρουση, αυξημένη επίδοση σιγαστήρα, ενισχυμένες δυνατότητες αρθρωτής ράγας, βελτιωμένο δίποδο, σκανδάλη, πιστολοειδής λαβή και κοντάκιο.”

Σύμφωνα με τη βάση δεδομένων “Όπλα Πεζικού” του Janes, το G-28 της Heckler & Koch πρόκειται για την εξέλιξη του αγωνιστικού τυφεκίου πολιτικού τύπου MR-308 (επίσης γνωστό ως Τυφέκιο Αγώνα Ακριβείας – DMR762). Το G-28 είναι σε υπηρεσία με τις Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Βίντεο με εικόνες από το τυφέκιο σκοπευτή ακριβείας, G28.

Daniel Wasserbly

Απόδοση/Μετάφραση από το IHS Janes για την «Προέλαση.»

One Response

 1. Gunner

  [url=[/img][/url]

  [url=[/img][/url]

  Η έκδοση G-28E λέγεται ότι έλαβε μέρος στον διαγωνισμό και κέρδισε. Φαίνεται ότι οι αμερικανικοί είχαν πολλά προβλήματα με το Μ110 σε ότι έχει να κάνει με την αξιοπιστία του. Το ΗΚ416 μετά τις ειδικές τους δυνάμεις, τους πεζοναύτες, μπαίνει και στον στρατό με την έκδοση 7,62Χ51.

  http://kitup.military.com/2011/08/special-forces-worry-about-m110-durability.html

  Το όπλο ουσιαστικά αναπτύχθηκε από τον αμερικανικό στρατό και πιο συγκεκριμένα από την Delta Force από τον υπαξιωματικό Larry Vickers.

  Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: