Πάνω από 1 χρόνο θα μείνουν εδώ και κανείς δεν εγγυάται ότι ο αριθμός θα είναι κάτω από 100000. (ΓΕΕΘΑ)

Σύμφωνα με απολυτά έγκυρες πληροφορίες, από τις αρχές Μαΐου ο Στρατός επιστρέφει στους στρατώνες και αναλαμβάνει η Αστυνομία τον χειρισμό του Μεταναστευτικού – Προσφυγικού από όλες τις πλευρές του: φύλαξη, ελέγχους, μετακινήσεις, ασφάλεια, αντιμετώπιση έκνομων καταστάσεων κ.λπ. Ήδη από τις αρχές της εβδομάδας ενημερωθήκαν οι Διευθύνσεις Αστυνομίας σε όλους τους νομούς.

Οι συνθήκες στους καταυλισμούς, σε κάθε χώρο, είναι άθλιες, πολλοί μιλούν για κόλαση, ενώ στα τοπικά νοσοκομεία υπάρχει συνωστισμός και οι τοπικές κοινωνίες έχουν αρχίσει να διαμαρτύρονται. Η δε επιθετική στάση κάποιων αλλοδαπών, που ζητούν να περάσουν σε άλλες χώρες παρότι ξέρουν ότι τα σύνορα είναι κλειστά, έχει αρχίσει να αντιστρέφει το φιλικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί για αυτούς.

Τις εντάσεις υποθάλπουν οι περιβόητοι αλληλέγγυοι, που κάνουν τους καλούς, όταν γνωρίζουν οτι δεν μπορεί να γίνει τίποτα παραπάνω από αυτό που κάνει η Ελλάδα, από τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει πάρει τις αποφάσεις της. Κάποιοι, μάλιστα, φθάνουν στο σημείο να εκβιάζουν βάζοντας μπροστά τα μικρά παιδιά, με απίστευτη ενέργεια αλλοδαπού στον Πειραιά που είχε στα χέρια του ένα μωρό και απειλούσε να το πετάξει.

Επίσης, από ύποπτο μέχρι επικίνδυνο ρόλο παίζουν αρκετές από τις ΜΚΟ που ξεφύτρωσαν σε κάθε περιοχή.

Ως προς τον αριθμό των αλλοδαπών που θα μείνουν στην χώρα μας σε διάφορες περιοχές, οι οποίοι σήμερα ανέρχονται σε 53000 περίπου, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ξεπεράσει τις 100000. Και όπως είπε ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, η παραμονή τους εδώ θα είναι για πάνω από έναν χρόνο.

Πηγή: Εφημερίδα «Το Παρόν», 10 Απριλίου 2016, σελίδα 14.

9 Σχόλια

 1. ΑΧΕΡΩΝ

  Tί είναι αυτό που υποχρεώνει την Ἑλλάδα να ἀνέχεται τον ασύμμετρο πόλεμο που της κάνει ἡ Τουρκία;
  Γιατί δέν καθιστά (ἡ Ἑλλάδα) την Τουρκία υπεύθυνη για τις ροές,αλλά αντιθέτως τρέχει ὁ πρωθυπουργός να κάνει τον καραγκιόζη στην Σμύρνη,επιδοτώντας τον Τούρκο συνάδελφο του;

  Απάντηση
  • PROMAXOS

   Έλα μου ντε! Βδομάδες σκούζω ότι η Ελληνική Κυβέρνηση συμπεριφέρεται σαν το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων της τουρκικής κυβέρνησης!!! Αντί να αναδείξουμε το βρώμικο ρόλο τους και τον ασύμμετρο πόλεμο που διεξάγουν εναντίον μας, σπεύδουμε με υπουργικά συμβούλια και λουλούδια στις κυρίες να αποδείξουμε ότι η τουρκία στην πραγματικότητα έχει ευρωπαϊκό πρόσωπο και είναι μια χώρα με καλές προθέσεις και δυτικές αξίες!!! Η συμπεριφορά αυτή που επικουρεί τον επιτιθέμενο είναι σχεδόν εγκληματική και τουλάχιστον αυτοκαταστροφική.

   ΥΓ: Την ανάδειξη δεν την χρειάζονται οι ευρωπαϊκές ηγεσίες που βολεύονται προσωρινά και εθελοτυφλούν, αλλά οι ευρωπαϊκές κοινωνίες για να αντιδράσουν αναλόγως και μεταφέρουν την απαιτούμενη πολιτική πίεση στις κυβερνήσεις τους.

   ΥΓ2: Για αυτό ωρύομαι ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν ευθύνεται για την ύπαρξη των ροών αλλά για τη διαχείρισή τους και τον τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος, ότι όταν ισχυριζόμαστε κάτι τέτοιο κρύβουμε ακόμα περισσότερο το ρόλο της τουρκίας από την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη και κάποιος-κάπου έσπευσε να με αντιμετωπίσει ως φιλοκυβερνητικό. Να βάζουμε την πατρίδα πάνω από τις πολιτικές μας πεποιθήσεις παιδιά, όποια πλευρά κι αν στηρίζομαι. Η πολιτική σκοπιμότητα θέτει τις βαρύτερες και μεγαλύτερες παρωπίδες.

   Απάντηση
   • ΑΧΕΡΩΝ

    Αυτή ἡ κυβέρνηση δέν δικαιούται,και δέν έχει άλλοθι,αφού δείχνει να το απολαμβάνει.
    Έχει,δέ,χρησιμοποιήσει κάθε κουτοπονηριά για να περάσει την λαθρολαγνεία της χωρίς να την χρεωθεί,ἤ και για να την παρουσιάσει ὡς μαγκιά (βλέπε τις ασυναρτησίες περί συμψηφισμοῦ λαθρομεταναστευτικού και αξιολογήσεως.)
    Όμως,εδώ έχουμε μπροστά μας ἀφ᾿ενός το DNA του Δουβλίνου ΙΙ,αφ᾿ετέρου την αποτυχία της τουρκικής πολιτικής στην Συρία,και την δυσφορία που αυτή της προκαλεί.
    Έτσι,πιθανώτατα ἡ Τουρκία βγάζει την χολή της για το συριακό της αδιέξοδο εκβιάζοντας την Ε.Ε,για ρυθμίσεις σχετικά με τις αξιώσεις της έναντι Ἑλλάδος και Κύπρου,ἤ πρόκειται απλώς για σκηνοθεσία,αλλά σαφώς με την Ἑλλάδα σε ρόλο Ιφιγένειας.
    Είτε ισχύει ἡ μία,είτε ἡ άλλη περίπτωση,ἡ Αθήνα στοιχίζεται (για να μήν χρησιμοποιήσω άλλο ομόηχο ρήμα) τόσο με τις Βρυξέλλες,όσο και με την Άγκυρα και τις εκείθεν εκπορευόμενες υπαγορεύσεις.
    Κατά το κοινώς λεγόμενο,«ήτανε στραβό το κλίμα,τόφαγε κι᾿ὁ γάϊδαρος».

  • xm8

   Στην Σμύρνη υπογράφηκε η συμφωνία επανεισδοχής Ελλάδας-Τουρκίας. Η Τουρκία δεσμεύτηκε ότι θα ξαναπάρει κάποιους πίσω, όσους και όπως. Δεν το έκανε για όσους είχαν περάσει τα προηγούμενα χρόνια (και ήταν πολλοί) και δεν υπάρχει τρόπος να τους υποχρεώσεις.
   Δεν μπορείς να στοιχειοθετήσεις ασύμμετρο πόλεμο με μετανάστες και πρόσφυγες. Όλος ο πλανήτης ζει παρόμοιες καταστάσεις. Ποιός θα σου δώσει σημασία; Και τι περιμένεις ότι θα κάνουν; Τους μετανάστες ξαναστείλτους πίσω αν μπορείς, που δε μπορείς με το υπάρχον Δίκαιο της ΕΕ και την άρνηση/κωλυσιεργεία των χωρών «αποστολής» των μεταναστών (επιλύουν εσωτερικά τους κοινωνικοοικονομικά προβλήματα).
   Όλοι ξέρουν ότι η Τουρκία είναι υπεύθυνη για τις ροές. Κανείς δεν είναι τόσο χαζός. Συζητιέται κιόλας το γεγονός ότι τους χρησιμοποιεί για να έχει οφέλη στο Συριακό (και τα έχει δυστυχώς). Αν εν γνώση τους οι εταίροι στην ΕΕ δεν πιέζουν (και έχουμε τρόπο σαν ένωση) τους γείτονες, παρά στέλνουν το ΝΑΤΟ για να κάνει το χωροφύλακα (η Frontex ήταν υπεραρκετή αλλά οι Τούρκοι την είχαν γραμμένη), τι νομίζεις ότι μπορούμε να πετύχουμε μόνοι μας;
   Παρακάλα να ισχύσει η συμφωνία (Ερντογάν θέλοντος), γιατί θα κατακλυστούμε και θα μας γονατίσει η διαχείρηση τόσων ανθρώπων. 50 με 100 χιλιάδες τους κάνουμε κουμάντο (έχουν εισέλθει και παραμένουν πολλοί περισσότεροι τα προηγούμενα χρόνια), αλλά μεγαλύτερο νούμερο θα μας εκτροχιάσει.
   Ότι και να έλεγαν (και λένε) τα διάφορα γκρουπούσκουλα της αριστεράς κάποτε, οι της κυβέρνησης έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους. Το μόνο καλό της ιστορίας αυτής είναι ότι η πραγματικότητα έδιωξε την «ιδεοληπτική τσίμπλα του καφενείου» από αρκετά μάτια.
   Άλλο πράγμα το κίνημα, άλλο η κυβέρνηση. Δεν το έχουν καταλάβει όλοι, ο χρόνος όμως λειτουργεί πάντα υπέρ της πραγματικότητας.

   Απάντηση
   • ΑΧΕΡΩΝ

    Στην Σμύρνη,ὁ Ἑλληνισμός έφτυσε,μέσω του πρωθυπουργού του,τους νεκρούς και μάρτυρες της Μικρασίας.
    Στην σφαγμένη,πυρπολημένη απο τον Κεμάλ Σμύρνη,ὁ ΔΦΑ* πρωθυπουργός της ΠΦΑ κυβερνήσεως,έδωσε στα οθωμανά συγχωροχάρτι (καλά,κάποιος ακόοομη πιό εθνάρχης,ήθελε να τους δώσει και το Νόμπελ πρίν περάσει δεκαετία από την Καταστροφή).
    Βεβαίως,έδωσε και διαπιστευτήρια δημοκρατικότητος και σεβασμού της ελεύθερης δημοσιογραφίας αλα Ερντογκάν (τόση τεχνογνωσία του έδωσε ὁ Σουλτάνος).
    Και γιατί δέν μπορείς να στοιχειοθετήσεις ασύμμετρο πολεμο με μετανάστες και πρόσφυγες;
    Ποιά άλλη χώρα αντιμετωπίζει τέτοιες ροές,και όλες,μα όλες απο τον ίδιο γείτονα;
    Ἡ Αυστρία και οἱ χώρες του Βιζεγκραντ γιατί κινητοποίησηαν στρατιωτικές δυνάμεις,μέλη όντας της Ε.Ε;
    Ἡ Ιταλία,γιατί έστειλε τους καραμπινιέρους στην Αλβανία;
    Και μάλιστα προληπτικά,πρίν φτάσουν στα σύνορα του οἱ ροές;
    Όταν ὁ Βίκτορ Όρμπαν εκφωνεί φιλιππικούς;
    Όταν οἱ λάθρο καταλύουν την όποια εθνική κυριαρχία και έννομη τάξη υπήρχε;
    Και ποιάς χώρας ὁ πρόεδρος είχε δηλώσει ότι θα γονατίσει την Ἑλλάδα στέλνοντας της κάποια εκατομμύρια μουσουλμάνους;
    Να παρακαλάω,μου λές,να ισχύσει ἡ συμφωνία,Ερντογάν θέλοντος.
    Ἄμ,δέ.
    Ἄν εσύ περιμένεις ότι ὁ Ερντογάν θα τηρήσει την συμφωνία,χωρίς να επιβάλει νέα κάθε τόσο λύτρα και φόρο υποτελείας,(διότι περί αυτού πρόκειται),λυπάμαι,αλλά θα περιμένεις πολύ.
    Για την Τουρκία ήταν απλώς μία πρώτη εγγραφή συνδιαχειρήσεως του Αιγαίου,και συνδιαχειρήσεως της Ε.Ε.
    Ναί,της Ε.Ε.
    Σήμερα εκβιαστικός εταίρος στο θέμα λαθρομετανάστευση,αύριο αυτόκλητος προστάτης όλων των μουσουλμάνων της Ευρώπης.
    Για κάτι τέτοιο,δέν πρόκειται να παρακαλέσω.
    Παρακαλάω να ξυπνήσουν οἱ νεοέλληνες.

   • xm8

    Δε βλέπω τη σχέση Μικρασιατικής καταστροφής και συμφωνίας επανεισδοχής μεταναστών. Να μην την υπογράφαμε; Να τους κρατήσουμε όλους; Να την υπογράφαμε σε άλλη πόλη;
    Γιατί δίνουμε εμείς συγχωροχάρτι στους Τούρκους; Δεν είναι μια συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας αυτή; Δεν έχουν προηγηθεί συνομιλίες ΕΕ-Τουρκίας και απειλές εκ μέρους του Ερντογάν για επιπλέον πνιγμένα παιδιά (αποκάλυψη του eyro2day); Αν του κάθονται του πολυχρονεμένου 28 χώρες, εμείς θα κάνουμε τη διαφορά; Και πως;
    Ποιές χώρες μπορώ να σκεφτώ: Τις ΗΠΑ από το Μεξικό. 43 εκατομ. οικονομικούς μετανάστες μέχρι σήμερα από τη Λατινική Αμερική (ειπώθηκε από τον Κοτζιά).
    Τις εκατοντάδες χιλιάδες Σύριων σε Λίβανο, Αίγυπτο, Ιορδανία και Τουρκία (οι δύο τελευταίες εκατομμύρια). Κάποιες χιλιάδες και στο Ιράκ. Τα εκατομ. Αφγανών στο Πακιστάν, από ένας θεός ξέρει πότε. Τους Σομαλούς στην Κένυα http://www.thetoc.gr/diethni/article/apeileitai-i-zwi-350000-somalwn-prosfugwn-stin-kenua
    Τα 4 εκατομ. Ουκρανών στη Ρωσία για δουλειά, τελευταία και στην ΕΕ κυρίως στη Γερμανία. Είναι μακρύς ο κατάλογος φίλτατε.
    Οι 20 καραμπινιέροι στην Αλβανία δεν είναι εκεί για να πιάνουν πρόσφυγες, αλλά για ιταλική μόστρα στην «προστατευόμενη» Αλβανία (τους ζήτησαν οι ίδιοι).
    Ο Όρμπαν είναι φασιστόμουτρο του κερατά και λάτρης των πρακτικών του Ερντογάν (κατά δήλωσή του). Οι νεολαίοι τους μετέχουν σε κοινά φεστιβάλ εδώ και χρόνια.
    Οι λάθρο δεν καταλύουν την εθνική κυριαρχία. Με την έννομη τάξη έχουμε ένα θέμα, όταν «λιάζονται». Και λιάζονται όταν δεν έχεις κάνει τίποτε άλλο από Αμυγδαλέζες. Βέβαια, αν ξεκίναγε η αστυνομία να συλλαμβάνει όλους τους Ινδοπακιστανούς και Μπαγκλαντεσιανούς που δουλεύουν εδώ και 20 χρόνια στα χωράφια στο νότο της χώρας, θα ξεσηκωνόταν η Πελοπόνησος, η Κρήτη και η Στερεά μαζί. Αλλά εκεί κάνουμε τα στραβά μάτια όλοι, για να «βγαίνει» η τιμημένη αγροτιά με ψίχουλα εργατικά. Αυτούς γιατί δεν τους ελέγχαμε; Ποιός τις έβαζε κάθε χρόνο τις καραβιές από τη Λιβύη;
    Η απειλή του Καμμένου ότι θα φύγουν προς το Βορρά όλοι οι μετανάστες που σήμερα μένουν στην Ελλάδα λόγω Δουβλίνου, σε περίπτωση Grexit, είναι απόλυτα πραγματική. Αν μας «σούταραν» όπως απειλούσαν, δε θα δεσμευόμασταν από αυτή τη συμφωνία, οπότε δε θα μπορούσαν να τους ξαναστείλουν πίσω όπως κάνουν τώρα.
    Δε σχολιάζω τις χώρες του Βίσεγκραντ και την σχέση ΕΕ-Τουρκίας γιατί είναι γεωπολιτικά ζητήματα και θα προτιμούσα να το κάνω χωριστά.
    Έστω ότι όλα τα προηγούμενα τα φτύνουμε. Ποιά η πρόταση/-σεις για να λυθεί το πρόβλημα; Όχι καταγγελίες (δε βγάζουν πουθενά και επιπλέον τα δικαιώματα του «καταγγέλειν» τα έχουν πάρει αριστερές τάσεις και φράξιες), να μην σκοτώνουμε τους πρόσφυγες και μετανάστες για να τους αποτρέψουμε και να μην κάνουμε πόλεμο με την Τουρκία γι’ αυτό. Τι άλλο που να δουλέψει;

   • ΑΧΕΡΩΝ

    Noμίζω ότι δέν κατάλαβες την σύνδεση Σμύρνης και συμφωνίας,επειδή το έθεσα σε επίπεδο συμβολισμού.
    Εξηγούμαι:πήγε το Αλέκση στην Σμύρνη,εντάξει,πήγε και όλη ἡ Ε.Ε.
    Τις κορώνες περί πόλης της ανεκτικότητος και της συνυπάρξεως,τί τα ἤθελε;
    Παρέκαμψε την καταστροφή και τις θηριωδίες του 1922,και βρήκε να πεί ότι βόλευε τον οικοδεσπότη;
    Εγώ άκουγα απο τους παληούς της συγγενείας μου ιστορίες από τις εμπειρίες τους πρίν το 1922,και μου σηκωνόταν ἡ τρίχα απο την αγανάκτηση που φέρνει ἡ αίσθηση της αδικίας και της φρίκης.
    Τώρα μου λέει το Αλέκση ότι ζούσα,εγώ και οἱ πάπποι-προπάπποι μου σε παράλληλο σύμπαν.
    Αυτή είναι ἡ αποστολή του ως ΠτΚ της Ἑλλάδος;
    Έχεις ακούσει ποτέ Εβραίους ἤ Αρμενίους να δίνουν συγχωροχάρτια;
    Όλοι μιλούν για ένα μέλλον που να αποζημιώνει το παρελθόν,όχι για ένα αμαρτωλό παρελθόν που δικαιώνει ένα εξίσου αμαρτωλό παρόν,και προδιαγράφει ένα αμαρτωλό μέλλον.
    Σε επίπεδο συμβολισμών επαναλαμβάνω.
    Και οἱ συμβολισμοί,να ξέρεις,είναι στην πραγματικότητα κάτι πολύ ουσιαστικό.
    Οἱ εβραϊκές και αρμενικές οργανώσεις υπερασπίζονται τους συμβολισμούς,και τους προτάσσουν ως σκοπό υπάρξεως των οργανώσεων,και κατ᾿επέκταση των εθνών τους.
    Οἱ συμβολισμοί,παρ᾿όλη την κακοποίηση που υφίστανται από πονηρούς και κουτοπόνηρους αλλοτριωτές,είναι ἡ βάση της εθνικής ψυχοσυνθέσεως,για τον λόγο αυτό και κάποιοι θιγόμενοι απο κατηγορίες αντιδρούν με τόση δυσφορία:οἱ Γερμανοί και οἱ Τούρκοι όταν τους αποδίδουν τίτλους όπως Ναζί-Ούννοι,βάρβαροι σφαγείς,ἤ οἱ Εβραίοι όταν τους αποκαλούν Σάϋλωκ,οἱ Μεξικανοί και οἱ Έλληνες στην Αμερική όταν τους αποκαλούν οἱ «Αμερικανοί» τους μέν πρώτους φασολάδες ( beanies )ἤ τους δεύτερους λιγδιάρηδες (greese balls,ἤ greesy Greeks).
    Για τα άλλα που είπες,δέν ενδιαφέρει εν προκειμένω ἄν ὁ Όρμπαν είναι φασίστας (και με ποιά ακριβώς τεκμηρίωση;επειδή θαυμάζει τον Ερντογάν;μα και ὁ πρωθυπουργός μας τον θαυμάζει).
    Για το ότι Σύριοι πρόσφυγες υπάρχουν κατά εκατομμύρια στις όμορες χώρες,θα σου επισημάνω μόνο ότι τουλάχιστον ἡ Τουρκία και ἡ Ιορδανία λούζονται τις στρατηγικές τους επιλογές για διάλυση της Συρίας,οπότε οφείλουν να κάνουν κατά το κοινώς λεγόμεν,μόκο.
    Ὁ δυστυχής Λίβανος αντιθέτως,ναί,είναι θύμα,και μάλιστα κατ᾿εξακολούθηση.
    Και δέν μας ενδιαφέρει τί κάνει ἡ Αμερική,γιατί πρώτον,υπάρχει και εκεί πολλή εκμετάλλευση,και δεύτερον είναι σε θέση ισχύος έναντι του Μεξικού,και τρίτον οἱ νότιες πολιτείες Καλιφόρνια και Τέξας αποσπάστηκαν απο το Μεξικό παλαιότερα.
    Για τις παθολογίες της ελληνικής κοινωνίας,δέν είναι ώρα για θεωρίες,αλλά δράση,εξάλλου υπό άλλες συνθήκες δημιουργήθηκαν οἱ Μανωλάδες,και υπό άλλες ἡ Υπατία,και υπό άλλες ἡ Χίος και ἡ Ειδομένη,και οἱ Εύζωνοι,ἄν ξεχνάς τί είναι ἡ εθνική κυριαρχία,και πότε αυτή καταλύεται.

   • ΑΧΕΡΩΝ

    Και όσο για το τί θα μπορούσε να δουλέψει,φίλε ΧΜ8,τουλάχιστον ξέρουμε πλέον τί ΔΕΝ θαδουλέψει.
    Και υπάρχουν και για εμάς ασύμμετρα αντίμετρα,υπό την προϋπόθεση ότι θα ξεπεράσουμε αγκυλώσεις και σύνδρομα καλού παιδιού,και πολιτικής ορθότητος,αλλά απιτούν κότσια.
    Για παράδειγμα,να επικεντρώσουμε όχι στην αντιμετώπιση των προσφύγων,με όλες τις αναστολές που την συνοδεύουν,και να ασχοληθούμε με τους διακινητές,ἄν καταλαβαίνεις τί εννοώ.
    Ἤ,ἄν μας παραείναι ντελικάτο κάτι τέτοιο,υπάρχουν και άλλοι τρόποι,τουλάχιστον για όσους δέν κομπιάζουν μπροστά στις προκλήσεις.
    Αλλά εδώ ανοίγει μεγάλο κεφάλαιο.
    Κλείνοντας,δύο λέξεις:False flag.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: