Τα αεροσκάφη εξήλθαν του FIR Αθηνών στις 08:03 μεταξύ Λέσβου και Χίου (φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ/ΠΕΤΡΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΡΗΣ)

Αερομαχία μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών σημειώθηκε την Τρίτη, ενώ 11 τουρκικά αεροσκάφη προχώρησαν σε νέες παραβάσεις του FIR Αθηνών και παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου σε κεντρικό Αιγαίο και νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Συγκεκριμένα, τρεις σχηματισμοί δέκα συνολικά αεροσκαφών και ένα ακόμη μεμονωμένο προέβησαν σε 11 παραβάσεις και σε 12 παραβιάσεις.

Δύο από τα αεροσκάφη ήταν οπλισμένα, ενώ σημειώθηκε και μία εμπλοκή.

Τρεις εκ των ανωτέρω 12 παραβιάσεων ήταν οι υπερπτήσεις που πραγματοποίησε το ζεύγος των μαχητικών αεροσκαφών πάνω από τις Οινούσσες στις 08:01 στα 22.000 πόδια και το μεμονωμένο μαχητικό στις 09:07 και 09:10, επίσης στα 22.000 πόδια πάνω από τις Οινούσσες.

Τα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: